Zorine Fair

virtuaalihevonen

Saavutukset

EV-II palkinto 30.03.2016 pistein 8 - 7 - 1 - 2 - 5 - 4 = 27p.
KV-II palkinto 20.04.2016 pistein 10 - 3 - 3 - 5 - 4 - 4 - 5 - 0 = 34p.
KTK-III palkinto 20.07.2016 pistein 17 + 17 + 18 + 17 = 69p.
All-Sim Evaluation Station
20 + 6 + 6 + 5 + 12 + 9
58% Preferent

Ikääntyminen

ikääntyy satunnaisesti

14.2.2016 3v.
28.2.2016 4v.
24.5.2016 5v.
24.5.2017 6v.
24.2.2018 7v.
24.2.2019 8v.
03.1.2022 9v.

Perustiedot

ROTU, SUKUPUOLI amerikanpuoliverinen, tamma
VÄRI, KORKEUS musta, 170cm
SYNTYMÄAIKA 03.01.2016, 8-v
REKISTERINUMERO VH16-155-0004
KOULUTUSTASO Ko: IntI Re: 150cm Me: 130cm, kenttäpainotus
KASVATTAJA Devilsfair, Yhdysvallat
OMISTAJA Ninni Narvi VRL-05322
KOTITALLI Stall Lejondal

Luonnekuvaus

Riesa on luonteeltaan tammamainen hevonen, joka tietää mitä se haluaa ja osaa myös sitä vaatia. Tuntemattomat kuvailisivatkin tammaa hieman itsepäiseksi, mutta omistajansa mukaan Riesa on hyvin huomionhakuinen herkkusuu. Riesa tulee toimeen muiden hevosten kanssa, vaikka saattaa yhtyä toisten kiukkuiluihin. Tarhassa noin muuten Riesa ei turhia touhua, varsinkaan mutaisessa tarhassa, jossa se vain könöttää odottamassa portin tuntumassa hakijaansa. Sateisilla säillä Riesa osaakin loistavasti väistää vesilätäköt. Taluttaessa Riesa kävelee rinnalla reippaasti askeltaen ja sen kanssa uskaltaa kulkea hieman löysemmällä narulla. Riesalla on myös päiviä, jolloin sen tammamaiset eleet tulevat hyvin julki. Se ei tahdo hievahtaa karsinastaan pihalle tai seisahtuu könöttämään keskelle tallipihaa, että en tasan liiku! Matkaan lähtiessä Riesa nousee suhteellisen hyvin traileriin. Sitä ei pelota yksin matkustaminen, vaikka se viihtyy trailerissa myös muiden hevosten kanssa. Matkan ajan Riesa on yleisesti rauhallinen ja tyytyväinen oloonsa, kunhan vain saa heinää turpansa eteen. Pois trailerista Riesa tulee reippaasti ja usein tervehtii paikan hevoset pitkällä hirnahduksella.

Riesan yleinen hoitaminen ei ole aivan helpoimmasta päästä, mutta se riippuu aivan hoitotoimenpiteestä. Tamman harjaaminen on perustouhua, Riesa ei turhia karsinassa hötkyä, vaan antaa hoitajan harjata. Kavioita se ei tahdo nostella edes huonoina päivinään ja usein siihen meneekin aikaa, että Riesan jalan saa edes ylös. Mahan harjausta Riesa jaksaa aina protestoida luimimalla. Riesan varustamiseen menee usein pieni hetki. Tamma ei tahdo alkuun napata kuolaimia suuhunsa, vaan kurkottelee kohti kattoa. Vyötä kiristäessä Riesa usein pullistelee ja samalla myös osoittaa mieltään kuopimalla. Pesuhetket eivät ole Riesan riemunhetkiä, vaan sitä ei tahtoisi kiinnostaa olla veden kanssa tekemisissä. Usein tamma yrittääkin väistää vesiletkusta suihkuavaa vettä.
Kengittäjän kanssa Riesa ei millään tahtoisi pitää jalkaa ylhäällä tai edes nostaa sitä tarjolle. Eläinlääkärillä Riesa ei suurempia temppuile, mutta osoittaa mieltään epämukavissa toimenpiteissä. Omistajansa sanojen mukaan Riesa osaa olla myös tammamaisen diivamainen, kaikissa hoitotoimenpiteissä mikäli sille päälle sattuu. Herkuilla lahjomalla Riesan saa myös näinä päivinä rauhoittumaan edes hetkeksi.

Ratsuna Riesa on yhteistyökykyinen ja tekee hyvin mielellään haastavampiakin tehtäviä. Tamma antaa pienet virheet anteeksi, mutta on muuten kovin tarkka selkeistä ja oikeista avuista. Siitä tamma onkin oikein opettavainen hevonen, joka vaatii suoran istunnan sekä sopivan tuntuman toimiakseen oikein. Ratsastaessa Riesa hyvin harvoin keksii temppuja, mutta vesilätäköt se kiertää kaukaa. Riesan askeleet ovat helppoja istua, jolloin muuhun ratsastamiseen voi keskittyä enemmän. Tamma toimii siis hyvin myös kouluratsuna, vaikka suvussa sillä onkin enemmän estehevosia. Tehtävät kannattaa pitää monipuolisina ja vaihtelevina, jolloin Riesasta kuoriutuu hieno kouluhevonen.
Estegeenitkään eivät jää epäselviksi Riesan kanssa, kun se pääsee esteradalle. Riesa ylittää esteet helpon oloisesti, mutta vaatii suhteellisen paljon tukea ratsastajaltaan. Aina täytyy muistaa äänen avulla tai muuten ilmaista tammalle, että nyt hypätään eikä vain meinata. Esteille tulo kannattaa valmistella huolellisesti, koska Riesalla on tapana lähteä hyppyyn liian aikaisin epäröidessään. Myös maastoesteet ovat tammalle luontainen asia, jolloin se kummasti unohtaa vesilätäkkö pelkonsa ja rohkeasti ylittää vaikeimmatkin vesiesteet. Muutenkin Riesa on aina nauttinut maastoilusta. Se kulkee varmasti ja rennosti eteenpäin. Riesa sopii hyvin maastokaveriksi hevoselle, joka on hieman arempi.
Kilpailuissa Riesa on oma itsensä. Se ei turhia hermoile, vaikka kisajännitys ihmisistä siihen tarttuukin.

Sukutaulu

isä. Devilsfair's Eldarion
dwb, mrn, 170cm
VSN Ch, KTK-I
ii. Soverny DK
dwb, trn, 173cm
iii. Oberon
dwb, trn, 174cm
iie. Solande
dwb, rn, 166cm
ie. Endeavour
dwb, prn, 173cm
KTK-II
iei. Regulus
dwb, pr, 175cm
iee. Brimmer
dwb, trn, 169cm
emä. Kilkenny Zelia
ish, trn, 168cm
KTK-II
ei. Mousseux Noir
old, m, 173cm
KTK-II
eii. Porte Noir
old, m, 172cm
eie. Fleur de la Sabine
old, mrn, 168cm
ee. Zillah
ish, trn, 164cm
eei. Gearailt Tomáis
ish, trn, 166cm
eee. Diarmada xx
xx, mrn, 162cm

Sukuselvitys

iii. Oberon oli komea tanskanpuoliverinen, joka eli koko ikänsä Tanskassa kasvattajansa omistuksessa. Tummanruunikon väripeitteen omaava ori ei paljosta hätkähtänyt ja se oli hyvin pomotteleva luonteeltaan. Korkeutta orilla oli 174 cm eikä Oberon jättänyt epäselväksi olevansa komea sekä suuri. Oberon ei koskaan kilpaillut kovin korkealla, mutta se pärjäsi hyvin kilpailuissaan kouluratsastuksen parissa. Jälkeläisiä orilla ei ole kauheasti, vain kymmenen, joista suurin osa on jatkanut koulukentillä kisaamista. Oberon menehtyi 20-vuoden iässä suolikiertymään.
iie. Solande oli Tanskassa syntynyt puoliverinen, väritykseltään se oli ruunikko ja säkää siltä löytyi 166cm. Solande on suvultaan hevonen, josta suunniteltiin loistavaa ratsua esteradoille. Sitä ei koskaan tapahtunut, koska tamma loukkasi jalkansa hyvin nuorella iällä. Jalka ei olisi kestänyt estehevosen uraa, joten Solande pääsi näyttämään helpon kouluratsastuksen parissa kyntensä. Tanskassa vaikuttanut tamma toimi enemmän jalostushevosena, koska sen sukujuuret olivat hyvin haluttuja ja periytti hyvät geenit. Solande oli luonteeltaan myös hyvin miellyttämisenhaluinen ja se nautti työskentelystä. Jalkavammastaan huolimatta tamma eli pitkän elämän ja nukkui korkealla iällä rauhallisesti pois.
iei. Regulus Englannissa asuva tanskalainen puoliveriori, joka muutti aikoinaan Tanskasta nykyiseen kotiinsa. Ori on kauniin punaruunikon värinen sekä 175 cm korkea. Regulus on kilpaillut useissa arvokkaissa estekisoissa voittaen useita luokkiaan. Estekilpailujen lisäksi ori on kantakirjattu kakkospalkinnolla. Regulus on mainion kilpailu-uransa ansiosta suosittu jalostuspuolella ja siltä löytyykin 37 jälkeläistä. Jälkeläiset ovat niittäneet eritasoisesti mainetta pääosin Tanskassa, mutta myös muualla maailmassa. Reguluksen luonne sopii myös täydellisesti esteille. Se on luonteeltaan hieman kuuma, mutta helppo käsitellä ja muuten mukava hevonen. Nykyisin Regulus on jo eläkkeellä.
iee. Brimmer on 169 cm korkea tanskanpuoliverinen, joka on vaikuttanut elämänsä ajan Tanskassa esteratsastuksen parissa. Tamma on väritykseltään tummanruunikko ja ulkoisesti siro, vaikka korkeutta löytyy kiitettävä määrä. Luonteeltaan Brimmer on kiltti ja rauhallinen hevonen, joka soveltuu hyvin kilpailukäyttöön. Brimmer on kilpaillut korkealla tasolla esteillä, mutta ei ole saavuttanut suurinta voittoaan lajin parissa. Tammalta löytyy kaksi jälkeläistä, jotka ovat jatkaneet emänsä estelinjalla. Brimmer ei vielä ole eläkeiässä, mutta se ei kilpaile samaan tahtiin kuin nuorempana.

eii. Porte Noir oli katseita kääntävä musta ja 172 cm korkea oldenburginhevonen. Orilta löytyi hyvin paljon luonnetta ja ihmiset kuvailivat sitä vaativaksi sekä voimakkaaksi. Sen takia Porte Noirin kanssa eivät kaikki ihmiset pärjänneet. Hirviötä vaativa luonne ei orista teehnyt vaan se kertoi Porte Noirin itsetietoisuudesta. Ori osasikin vaativa ihmisiltään taitoa. Kilpailu-uransa ori aloitti esteradoilla, mutta siirtyi pian kilpailemaan kenttäratsastuksen parissa. Porte Noir oli hyvin kyvykäs hevonen, joka elinaikanaan nousi yhdeksi lahjakkaimmista hevosista Saksassa. Kyvykkyys on näkynyt myös useissa kymmenissä jälkeläisissä.
eie. Fleur de la Sabine on hyvin kaunis mustanruunikon värinen oldenburginhevonen. Siltä löytyy korkeutta 169 cm. Rakenteellisesti tamma on kuin luotu tiukkoihin käännöksiin ja nopeisiin suorituksiin. Tulokset näkyvätkin selvästi tamman maineessa kenttäratsastuksen parissa, jossa se tunnetaan ympäri maailman. Sabine on luonteeltaan myös hyvin vahvatahtoinen, eikä siksi aivan kaikkien alle sovellu. Varsoja tammalla on kuusi kappaletta, joiden suhteen Sabine on ollut hyvin rakastava. Nykyisin Sabine viettää eläkepäiviään Saksassa.
eei. Gearailt Tomáis oli upea irish sport horse, jonka veriprosentti oli 50. Ori syntyi Irlannissa ja kuoli myös synnyintallissaan. Väritykseltään ori oli tummanruunikko ja korkeutta siltä löytyi 166 cm. Luonnetta siltä ei puuttunut ja se olikin hyvin orimainen ja hieman haastava. Orilta löytyy upea 14-vuotinen kilpailu-ura kenttäratsastuksen parissa. Menestyneen uran ansiosta ori oli hyvin suosittu jalostushevonen ja se astui monia täysiveritammoja. Irish sport horse jälkeläisiä ori sai 22, mutta se astui elämänsä aikana myös useita puoliveritammoja. Tomáis kuoli rauhallisesti pois kiitettävässä 26 vuoden iässä.
eee. Diarmada on englantilainen täysiverinen Irlannista. Siltä löytyy korkeutta 163 cm ja väritykseltään se on mustanruunikko. Nuorempana Diarmada oli luonteeltaan hyvin tammamainen kiukuttelija, mutta iän myötä tamman luonne muuttui huomattavasti helpommaksi. Sitä pystyi paljon helpommin käsittelemään maasta sekä selästä. Vaikka Diarmada onkin pienokokoinen kenttähevoseksi, on se hyvin lahjakas. Enää tammaa ei kisakentillä näe, mutta uransa aikana se oli todella hyvä kenttähevonen. Diarmada soveltuikin aina paremmin kilpailu-urille kuin siitokseen, jonka takia siltä ei kahta enempää jälkeläisiä maailmaan ole tullut. Nykyisin Diarmada asustelee yhä Irlannissa ja viettää leppoista eläke-elämää.
Ulkoasu © M Layouts