Sassenach

❭ Perustiedot

KTK-II

rekisterinumero: VH16-031-0871 / #PKK2138
rotu & sukupuoli: suomalainen puoliverinen, tamma
väri & säkäkorkeus: punarautias, 165cm
syntymäaika: 22.10.2016, 7-vuotias
kasvattaja: VRL-05322
omistaja: Emma Sariola, VRL-05322
koulutus: yleispainotus (VaA, 120cm)


kuva © Heather / takaisin hevoslistaukseen

Sasnak on yleisluonteeltaan ystävällinen, mutta vaativa hevonen. Se ei anna ihmisille mitään ilmaiseksi, ja parhaiten toimii tutun ihmisen kanssa. Hoitaessa Sassa on kiltti ja varustaminen sujuu yleisesti hyvin helposti. Ratsuna Sasnak vaatii paljon. Toimivan paketin Sassan kanssa saa aikaan ratsastaja, joka on hyvin tasapainoinen. Apujen ei tarvitse olla juuri oikein tai herkät, avainsana on nimenomaan tasapainoinen ratsastus. Oikein toimiessaan Sasnak on erittäin loistava vaativantason hevonen, joka näyttää taitojaan erityisen koulun puolella. Näyttävät liitävät liikkeet ja kaunis olemus ovat tamman valttikortteja.

❭ Sukutiedot

isä Trevis Amado
fwb vkko 171 cm
ii.Vipond
fwb vkko 168 cm
iii. Averys Tanzer
fwb rt 172 cm
iie. Velinda
fwb vkko 165 cm
ie. Trevis Agata
fwb rnvkko 172 cm
iei. Warwick
fwb trn 175 cm
iee. Addens Helga
fwb vkko 165 cm
emä Hazelnut Crust
ewb tprn 163 cm
KTK-II, YLA2, Fn, VIP MVA
ei. Calling Ivory
ewb trn 164 cm
eii. Smitten Reference
ewb rn 169 cm
eie. Spell Me Hostage
ewb m 161 cm
ee. Copperheart
ewb rnvkko 167 cm
eei. Fresh Rust
ewb vkk 164 cm
eee. Take my Gold
ewb prn 169 cm

II. Vipond on voikon värinen suomalainen puoliverinen, jolla on korkeutta 168 cm. Ori on kilpaillut ahkerasti koko elämänsä ajan korkealla GP-tasolla niin Suomessa kuin myös ulkomailla. Menestys kisakentillä on ollut vaihtelevaa, mutta pääosin erittäin hyvää. Vuoden ikäisenä Vipondin kasvattaja myi orin sen nykyiselle omistajalle, jonka kanssa ori tulee viettämään varmasti koko elämänsä. Luonteikas ori on hyvin jämäkkä ja rutiinia kaipaava. Vipond hermostuu helposti, ellei jokin mene niin kuin ori on tottunut. Jälkeläisiä orilta ei vielä paljoa löydy, mutta kisauran loputtua varmasti ori on haluttua isämateriaalia.

III. Averys Tanzer on jo eläkkeellä oleva suomalainen puoliverinen. Rautiaan värinen ja 172 cm korkea ori asuu Lapissa, jonne se muutti kilpailu-uransa päätteeksi harrastehevoseksi. Oria on kutsuttu koko elämän ajan Taneksi. Luonteeltaan Tane on rauhallinen hevonen, jonka kanssa on ollut helppoa työskennellä. Tane on aina kuulunut tallityöntekijöiden suosikki hevosiin. Ori on kovanluokan GP-hevonen, joka on kilpaillut myös Olympialaisissa kivalla menestyksellä. Jälkeläisten hyvät koulugeenit ovat ehdottomasti periytyneet Tanelta, jolta löytyy hyvin suuri määrä jälkeläisiä myös koulukentiltä.

IIE. Velinda on voikon värinen suomalainen puoliverinen, jolta löytyy korkeutta 165 cm. Tamma on kilpaillut GP-tasolla kouluratsastusta ihan mukavalla menestyksellä. Kauheasti Velinda ei koskaan ihan huipulle yltänyt, mutta ihan kiva ja oiva tapaus. Luonteeltaan Velinda oli diivamainen ja hellyyden kipeä. Kilpailu-uransa jälkeen Velinda myytiin ja tamma muutti ratsastuskoululle opetustyöhön. Velinda toimii yhä Keski-Suomessa opetushevosena. Jälkeläisiä Velindalla on kolme, joista vain kaksi on jatkanut kouluratsun uraa.

IE. Trevis Agata on ruunivoikon värinen suomalainen puoliverinen, jolla korkeutta huimat 172 cm. Agata omistaa hyvin tammamaisen luonteen, joka ei jätä arvailuja sen suhteen kuka on tallin kuningatar. Tamman käytös raastaakin usein tallityttöjen hermoja, mutta samalla Agata on yksi todella pidetty hevonen. Kisakentillä tamma on hyvin näyttävä ja upea liikkeinen, jonka ansiosta se on ihan mukavasti pärjännyt kouluradoilla myös ulkomailla. Agata asuu Suomessa pääkaupunkiseudulla ja kilpailee yhä. Varsoja sillä ei ole vielä yhtä enempää, mutta kisauran päätyttyä suunnitelmissa on vielä muutama varsa.

IEI. Warwick on tummanruunikon värinen suomalainen puoliverinen. 175 cm korkea tallin lempeä jättiläinen on tallin ehdottomasti komein ja suosituin ori. Ori on aina kääntänyt katseita ja vaikkei välttämättä uskoisi orin pärjäävän koulukentillä, se on. Warwick ei ole menestynyt ihan korkeammalla tasolla, mutta hyvin ja näyttävästi kuitenkin. Sen kilpailu-ura jatkuu yhä, tällä hetkellä uuden omistajan kanssa. Jalostukseen Warwickiä ei vielä ihan kamalasti ole käytetty, mutta neljä tammaa ori on astunut. Kaikki orin jälkeläiset eivät ole vielä näyttäytyneet kisakentillä.

IEE. Addens Helga oli voikon värinen kilpahevonen, jolla oli korkeutta 165 cm. Helga syntyi Suomessa, jossa se sai myös kouluhevosen koulutuksen. Tamma omasi rautaiset hermot, joiden ansiosta se sopi hyvin kisakentille. Omistajansa harmiksi Helgasta ei koskaan kerinnyt tulla suurta kisahevosta. Toisen varsan kohdalla Helga menehtyi komplikaatioihin synnytyksessä. Myöskään varsa ei selvinnyt synnytyksestä. Onneksi tammalta jäi yksi jälkeläinen näyttämään mallia kisakentille.

EI. Calling Ivory on 164 cm korkea englanninpuoliverinen, joka on väritykseltään tummanruunikko. Ori on menestynyt hevonen kenttäkilpailujen parissa ja on kilpaillut ympäri Eurooppaa. Nyt orilta jo löytyy ikää jo sen verran, että se on siirtynyt jalostuskäyttöön sekä pienimuotoiseen ratsastuskouluhevosammattiin kasvattajansa vaimon pienelle ratsastuskoululle. Calling Ivory on luonteeltaan lempeä ori, jonka kanssa on mukava työskennellä. Orista myös hyvin huomaa, että se on nähnyt paljonkin maailmaa. Vaikka ori olikin menestyksekäs, ei ori koskaan ollut kasvattajansa mielihevosia. Kasvattaja kuvailisi oria liian säyseäksi.

EII. Smitten Reference oli ruunikon värinen ja 169 cm korkea englanninpuoliverinen. Ori oli aikoinaan kasvattajansa suosikki, mutta menehtyi jo nuorella iällä ikävässä trailerionnettomuudessa. Smitten Referenceä voisi kuvailla parilla sanalla: temperamenttinen ja voitontahtoinen. Estekentillä hetken mainettaan luonut ori ylitti esteitä suuri voitontahto silmissään, antamatta ratsastajalleen aikaa virheisiin. Ori syntyi kilpahevoseksi ja kuoli kilpahevosena.

EIE. Spell Me Hostage on musta, 161 cm korkea englanninpuoliverinen. Tamma toimi kenttähevosen virassa suurimman osan iästään, kunnes sen jalka murtui kilparadalla. Kukaan ei uskonut jalan parantuvan, mutta ihmeen kautta jalka oli pian kunnossa. Kilpailukentille tamma ei kuitenkaan enää päässyt vaan se siirtyi jalostuskäyttöön ja sukunsa ansiosta, Spell Me Hostage oli suosittu jalostustamma. Luonteeltaan Spell Me Hostage on rauhallinen, mutta ratsastaessa herkkä ja sellainen, joka ei mitään ilmaiseksi anna.

EE. Copperheart on kaunis ruunivoikon värinen englanninpuoliveritamma, jolta korkeutta löytyy 167 senttimetrin verran. Yhä kisakentillä kilpailevalta tammalta löytyy tällä hetkellä vain yksi varsa, jonka roolia Hazel pitää yllä. Varsan Copperheart sai hyvin nuorella iällä, joten tamma on vielä loistavassa kilpailuiässä. Copperheart kiertelee lähinnä kuitenkin Iso-Britanniassa koulukentillä kasvattajansa tyttären kisaratsuna. Luonteeltaan Copperheart on miellyttämisenhaluinen, mutta myös vaativa hevonen, joka on hyvä opettaja.

EEI. Fresh Rust on voikon värinen englanninpuoliverinen. Orilta, jota kutsutaan Frediksi, löytyy korkeutta 164 senttimetrin verran ja luonnetta vieläkin enemmän. Se tunnetaan hyvin tulisen luonteensa ansiosta ja hevosena, jonka kanssa ei sovi pelleillä vaan olla tomera ja määrätietoinen. Kisauransa loppupuolella oleva Fred kilpailee estekilpailuissa korkeissa luokissa ja voitontahtoinen hevonen sijoittuu yhä. Kilpailu-uransa ohella Fred on ollut paljonkin jo jalostuskäytössä ja sen jälkeläisiä pyörii ympäri maailmaa.

EEE. Take my Gold on kaunis punaruunikon värinen puoliverinen. Siltä löytyy korkeutta 169 senttimetriä. Luonteeltaan Goldieksi kutsuttu tamma on työntekohaluinen ja ihmisten kanssa hyvin toimeen tuleva. Sen kanssa ei tarvitse stressata oikein mistään. Ratsastuskoulu elämää yhä viettävä vanharouva on pienellä kisaurallaan kilpaillut kouluratsastuksen parissa, jossa se menestyi suhteellisen hyvin, vaikkakaan ei tammasta mitään kuuluisaa hevosta tullut. Elämänsä aikana jälkeläisiä tammalla on teetetty kaksi kappaletta, joista toinen asustelee yhä Englannissa, mutta toinen matkasi tekemään kisauraa USA:han.

Sukuselvitys käytettävissä jälkeläisillä! Copyt © VRL-05322

❭ Jälkeläiset

ori Sorcerer IWB
syntynyt 18.10.2017
isä Infinity Spell
ori Caspian III
syntynyt 10.01.2018
isä Leafocean Zei

❭ Saavutukset

ARVONIMET

ei myönnettyjä arvonimiä
arvonimi myönnetty 2017

PALKINNOT

KTK-II 28.02.2017, 18+20+16+17,5 = 71,5%
- Erinomaiset leimat. Tasapainoinen runko. Kauniisti kaartuva kaula, hieman lihakseton. Kuiva, jaloluinen pää. Ej asento hyvä, hieman epäsymmetrisyyttä molempien ej luustoissa. Pystyhköt vuohiset. Takajalat symmetriset, kuivat, vuohiskulmat hyvät. Siisti, toimiva totetustapa. Kaunis tamma.
- Kaunis, jäntevä ja eloisan oloinen tamma. Loistava ratsuleima.

❭ Kilpailukalenteri

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 204.01 p.
Nopeus ja kestävyys: 56.80 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 569.34 p.
Tahti ja irtonaisuus: 463.95 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.

01.12.2018, Kall CUP IV - 100cm - 09/14 4vp
01.12.2018, Kall CUP IV - 120cm - 08/11 4vp
ERJ: 2224.36p (vt. 5)
KRJ: 4630.31p (vt. 9)

❭ PKK näyttelyt

05.01.2018 - Tunturin talli - Rakenne: Hevostammat, tuom. Odelie - EO-sert

❭ Varustekaappi


OddPixel, Equestrian PRO ja Kivimetsän Varuste

Loimitus

Sateella sadeloimi ulos
Kevyellä pakkasella (alle -10°C) talliloimi ulos
Yli -10°C pakkasella toppaloimi ulos
Yli -10°C pakkasella enkkuratsiloimi alku- ja loppukäynnin ajaksi
Pimeällä maastossa heijastinratsiloimi päälle

❭ Päiväkirja & valmennukset

24.04.2017 - PÄIKKYMERKINTÄ #1 kirjoittanut omistaja
Katselin Inna-serkkuni menoa kentän laidalla, kun nainen ratsasti omaa kasvattiaan eli Sasnakia. Punarautias tamma toimi aivan eri tavalla kuin minun käsissäni, vaikka halukkaat kynteni olinkin nuorikkoon iskenyt. Sasnak oli alkuikänsä viettänyt varsaseurassa, jossa se oli koulutettu samalla myös ratsun uralle. Inna oli ollut koko ajan varsansa omistajana, kunnes oli ilmoittanut hieman haikeasti joutuvansa laittamaan kauniin puoliverisen myyntiin. Minä olinkin heti ilmoittanut voivani ottaa tamman koekäyttöön, vaikka se selvästi näytti taitojaan paljon enemmän koulupuolella.
"Kyllä tästä vielä saadaan vaativan tason hevonen", Inna sanoi hymyillen, kun pysäytti Sasnakin aidan viereen.
Tamma pureskeli kuolaimia suussaan kaulakaarella.
"Joo, se näytti hyvältä", sanoin oman mielipiteeni. "Ollaan keskitytty nyt paljon tasapainoiseen menoon."
"Sen huomaa ja Sassa vaatii tasapainoista menoa", Inna sanoi ja taputti rautiasta kaulalle. "Väännän vielä parit laukat."
Nyökkäsin ja jäin yhä aidalle roikkumaan. Inna nosti Sasnakilla laukan ympyrällä ensin vasempaan kierrokseen. Sasnak nosti laukan pienen pukin kautta ja paahtoi eteenpäin ensin nuoren hevosen innolla. Serkkuni kuitenkin oli tottunut nuorten hevosten - sekä kouluhevosten - ratsastaja, joten hän sai helpon näköisesti Sasnakin tekemään hyvää pyörivää laukkaa. Oli kyllä hienoa, että serkkutyttö kerkesi tulla myös tänne ratsastamaan, kun hänellä kuitenkin oli neljä omaa treenattavaa.
Inna vapautti Sasnakille ohjat ja taputti sitä kaulalle, kun laukkatreenaus oli ohi ja loppuravit ravattu. Kiipesin aidan ylitse kentän puolelle ja kävelin kaksikon luokse, kun Inna laskeutui alas selästä. Kävelin kaksikon kanssa jutellen kenttää ympäri loppukäyntien merkeissä.
"Hienoa, että päätit taas avata ovet yksityisillekin", Inna sanoi.
"Joo, se on ihan kiva rahantuoja", naurahdin. "Toivottavasti paikka on pian taas yhtä täynnä elämää kuin vuosi sitten."
"Varmasti on", Inna sanoi.
Toivoin niin todella paljon!