Tallirakennus

Tallirakennus on rakennettu 1980-luvulla entisten omistajien toimesta, jotka pitivät yllä ravitallia. Entiset omistajat pitivät tallin hyvässä kunnossa, joten Innan ei tarvinnut tehdä talliin muuta kuin pintaremontti. Myöhemmin nainen kuitenkin teki suuremman remontin.

Päätallista löytyy 20 karsinaa, jossa hevoset asuvat sekalaisena poppoona. Päätallin läheisyydessä on pikkutalli 10 hevoselle. Hevosten karsinat ovat maalattu valkoisiksi ja niissä on tummanruskeat kalterit. Karsinoiden ovet ovat sivulle päin liukuvat ja niissä on kurkistusaukko hevosille. Kuivikkeina karsinoissa on puruja. Lisäksi karsinoissa on ruokakaukalo, johon saa helposti ruoat ruoka-aukon avulla, sekä vesiautomaatti. Tarkistamme automaattien toimivuuden päivittäin. Jokaisen karsinan kohdalla on ikkuna, joka on mahdollista myös avata kuumina kesäpäivinä. Tallikäytävältä on ovi varustehuoneeseen, jossa sitten seinillä on koukut hevosten varusteille. Näiden koukkujen lisäksi ovat myös pienet lokerikot, joissa säilytetään hevosten muita varusteita, kuten suojia. Käytävällä on myös ovet rehuhuoneeseen ja taukohuoneeseen. Taukohuoneesta löytyy pieni keittiö, sohva ja pöytä, jonka ääressä voi sosiaalisoitua sekä tietysti pieni vessa suihkulla.

Tallin pihasta löytyy kaksi pihattoa. Toisessa pihatossa asuu sekalainen joukkio hevosia ja toisessa majoittuvat vielä varsaiässä olevat hevoset. Pihatoissa on katokset hevosille sekä vesipisteet.

Karsinajärjestys

Päätalli

Pikkutalli

Karsina 1 Katja
Karsina 2 Euna
Karsina 3 Kana
Karsina 4 Jedi
Karsina 5 Payton
Karsina 6 Danni
Karsina 7 Sasnak
Karsina 8 Pastel
Karsina 9 Valo
Karsina 10 Jusu
Karsina 11 Riesa
Karsina 12 Eini
Karsina 13 Kati
Karsina 14 Butter
Karsina 15 Valoria
Karsina 16 Kirppu
Karsina 17 Hattie
Karsina 18 Perho
Karsina 19
Karsina 20
Karsina 1 Piru
Karsina 2 Ballo
Karsina 3 Huijari
Karsina 4 Raksu
Karsina 5 Sepi
Karsina 6 Roksi
Karsina 7 Joey
Karsina 8 Pikatsu
Karsina 9 Raipe
Karsina 10 Idmon

(HUOM! Varsat asustelevat päivät yhä pihatossa!)

Pihatto

Pihatto 1
Rexona
Ulla
Laila
Riia
Pihatto 2

Tallialue

Kesäisin hevoset pääsevät laiduntamaan hieman suuremmissa joukoissa vähän matkan päässä oleville laitumille, mutta muun ajan ne saavat ulkoilla 24 tarhassamme. Tarhat ovat sähkölanka-aidattuja ja sähköt kulkevat niissä aina tarhausajan aikana. Pyrimme tarhaamaan hevoset niiden luonteen ja sukupuolen mukaisesti. Maneesista löytyy pieni katsomo, jossa ihmiset voivat katsella kisoja tai muuten ihmisten ratsastusta. Myös kaikki estetarvikkeet löytyvät maneesista. Maneesi sijaitsee toisen pihattomme vieressä. Tallin kenttä on kiinni päätallissa ja tallista kulkeekin ovet suoraan kentälle. Kentälle pääsee myös ulkokautta. Valaistu kenttä on käytössä ympäri vuoden ja se tasoitetaan aika-ajoin.

Tarhojen takaa löytyy pieni mökki yksiön muodossa, jossa on pieni tupakeittiö ja olohuone, sänky sekä kylppäritilat. Tällä hetkellä mökissä asustelee talliapulainen Elsi, mutta myös tallinomistaja yöpyy mökissä tarpeen tullessa.


© Tytti
Tarha 1 Pastel
Tarha 2 Euna
Tarha 3 Danni
Tarha 4 Valo
Tarha 5 Jusu
Tarha 6 Kana ja Kirppu
Tarha 7 Jedi
Tarha 8 Kati
Tarha 9 Katja ja Perho
Tarha 10 Riesa
Tarha 11 Payton
Tarha 12 Eini ja Butter
Tarha 13 Sasnak ja Hattie
Tarha 14 Valoria
Tarha 15 Roksi
Tarha 16 Huijari ja Sepi
Tarha 17 Joey
Tarha 18
Tarha 19 Idmon
Tarha 20 Raipe
Tarha 21 Ballo
Tarha 22 Piru
Tarha 23 Raksu
Tarha 24 Pikatsu
(HUOM! Varsat asustelevat päivät yhä pihatossa! Merkitty sinisellä!)

Maastoilumahdollisuudet

Aittohaarassa on hyvät mahdollisuudet maastoilla. Maastot ovat ylä- ja alamäkeä, mutta tallilta löytyy myös reittejä, joilla voi vain käpsytellä tasaisella. Kannattaa kuitenkin hieman varoa muutaman kilometrin päässä asuvaa Martti Pensiötä, koska tämä 60-ikävuosissa oleva mies, ei halua hevosia lähellekään tonttiaan.. Aittohaarasta on vain kilometrin pituinen matka raviradalle, jota pidetään säännöllisesti kunnossa. Siellä on hyvä myös käydä hieman päästelemässä höyryjä kellon ajasta riippumatta, onhan raviratakin valaistu. Hieman pidemmän reitin - noin 5 kilometriä - päästä löytyy läheinen pieni tekojärvi, joka toimii uittopaikkana. Siellä on myös pieni palsta hiekkaosuutta, joten järvelle on hyvä tehdä kesäisiä uintireissuja.

Henkilökunta

Inna Paakkanen

Tallinomistaja, Inna, on 21-vuotias energinen nuorinainen, joka viihtyy paljon hevosten parissa. Kymmenenvuotiaasta asti ratsastusta harrastanut Inna on painottunut enemmän kouluratsastuksen puoleen, yrittäen kuitenkin samalla kehittää myös esteratsastajan taitojaan. Luonteeltaan hän on yhteistyökykyinen ja ystävällinen. Inna tulee toimeen melkein kaikkien kanssa, mutta osaa myös olla erittäin vihamielinen. Nainen onkin todella puhelias sille tuulelle sattuessani. Inna tykkää tehdä kaiken täysillä ja varsinkin hevosen selässä se on suurin ongelma. Mitään ei voi jättää puolitiehen ja ellei se onnistu, niin sitä tasan väännetään niin kauan, kunnes se onnistuu. Tallilla naisen tunnistaa pillifarkuista ja hupparista. Vaikka Inna pitää tallitöiden tekemisestä, on naisella yleensä tapana sysätä ne kaikki työntekijöidensä harteille. Siitähän heille palkkakin maksetaan! Oman tallinsa lisäksi Inna viettää paljon aikaa ulkopuolisilla talleilla asustavien hevostensa kanssa. Inna asuukin Vaahterapolun omistajan talossa alivuokralaisena.

Mauri Paakkanen

Mauri on Innan setä isän puolelta ja myös Innan kummisetä. Mies on perinyt samat geenit kuin veljensä, jonka takia pituutta löytyy rapiat 190 cm. Hevosten parissa Mauri on viettänyt aikaansa lähinnä ajohommissa ja kengittäjänä. Aittohaaraan Mauri löysi tiensä kesällä 2014, kun erosi vaimostaan ja kilttinä veljentyttönä ja kummityttönä Inna päätti majoittaa miehen mökkiin työtä vastaan. Leikkisä ja myös hieman perseelle potkittava mies tekee kaikkea työtä mitä tallilta vain löytyy yhdessä Topiaksen kanssa. Tietysti vanhempana ja kokeneempana miehenä, Mauri on näyttämässä mallia. Eriasia on, että onko malli välttämättä juuri se oikea ja viisain tapa. Mauri käy myös kärryttelemässä aina välillä joidenkin hevosten kanssa.


Elsi Melasniemi

Elsi on 20-vuotias talliapulainen, joka auttaa erilaisissa askareissa. Kaupungista maalle muuttanut Elsi ei ehkä ole tottunut maalaiselämään vielä kokonaan, mutta on ehdottomasti todella loistava työntekijä. Temperamenttisen ja suorasukaisen luonteet omistava neitokainen omistaa tummanruskeat hiukset, joissa on vaaleita raitoja. Pituutta Elsiltä löytyy vain 161 cm ja ruumiinrakenteeltaan hän on hoikka. Kesällä 2014 Elsi muutti takaisin kaupunkiin, jotta voisi jatkaa opintojaan. Siinä samassa hässäkässä Mauri muutti mökkiin naisen tilalle. Elsi ei kuitenkaan lopettanut työn tekoaan Aittohaarassa, vaan on silti jatkuvasti paikalla, minkä opinnoiltaan kerkeää. Aittohaarassa Elsi yleensä liikuttelee hevosia ja käy Innan kanssa niillä kisoissa.

Topias Kaakko

Topias on 26-vuotias maalla kasvanut "maajussi". Topiaksen työtehtäviin kuuluu olla joka paikan höylä, sinne minne miestä tarvitsee, siellä hän myös on. Topiakselta luonnistuu niin reiskamiehen hommat kuin hevosen kengittäminenkin. Luonteeltaan blondimies on auttavainen ja hyvällä tuulella koko ajan. Vitsiäkin tulee miehen suusta jatkuvasti ja Topiaksen ansiosta taukohuoneessa on raikaa koko ajan iloinen nauru. Mittaa tältä hujopilta löytyy 189 cm ja lihaksia raskaiden töiden ansiostakin myös löytyy. Topias asuu kymmenen kilometrin päässä tallilta, mutta tulee apuun heti soittaessa. Aina välillä herra auttaa myös hevosten liikuttamisessa ja kisoihin lähtiessä, herra saa olla kuskina suurelle rekalliselle kiljuvia hevosia.


Armi Koppanen

Armi on 31-vuotias tallityöntekijä, joka jaksaa aina olla jankuttamassa tekemättömistä töistä. Armilla on punaiset hiukset, jotka voi tunnistaa jo kaukaa - Inna juoksee usein pakoon, jos hiukset tulevat häntä kohti. Pituutta naiselta löytyy 172 cm. Nainen on kahden pienen lapsen äiti ja nämä kauhukaksikko saattaakin joskus tulla tekemään äidin kanssa tallivuoroja. Hänen työtehtäviin kuuluu hevosten yleinen liikuttaminen yhdessä Elsin kanssa, naiset tulevatkin hyvin juttuun keskenään.
Jenna Suominen

Jenna on 21-vuotias naisenalku, joka on koko ajan heittämässä läppää ja vitsailemassa kaikesta mahdollisesta. Jennalla on vaaleat hiukset ja pituutta löytyy 167 cm. Naisen työtehtäviä ovat perushommat, kuten ruoan jakaminen, karsinoiden siivous yms. Lisäksi aina välillä Jenna liikuttelee hevosia - tarpeen mukaan.
© LadyX-LT

Ulkoasu © K.K. | Ulkoasun kuvat © VRL-02324 | Kaikki muu ellei toisin mainita © Inna
virtuaalitalli