Gobbericy

VH20-031-0258 | #PKK3879
suomenpuoliverinen ori
syntynyt 13.03.2020, 6-vuotias
rautias, 169cm
estepainotteinen
kilpailukäytössä, re: 120cm

omistaja Måns Lundström VRL-05322
kasvattaja aksu / VT Atlas
© Lynn

Gobbericy löysi itselleen mahdollisimman lyhyen lempinimen, Bo, kun Måns ei viitsinyt kutsua oriaan millään liian pitkällä nimellä. Bo on viekas ja älykäs ori, joka peri ehkä turhan tarkasti isältään kyvyn lähteä livohkaan, kun epäilyttävä tilanne sen vaatii. Siksi Bon kanssa pitää osata tulkita oria tarkkaan, eikä Månsilta ole jäänyt epäselväksi juuri tällaiset tilanteet. Se luokin hieman erilaista jännitettä kisapaikoille, jolloin ei voi varustautua liikaa. Ratsuna Bo on erittäin motivoitunut ja yritteliäs. Se on niin innostunut hyppäämisestä, että turha asioiden kärkkyminen tuntuu unohtuvan kuin ihmeen kaupalla. Ties mitä noituutta se onkaan, että selässä Bosta tulee kuuma, esteille syöksyvä, epäröimätön hevonen, joka ei turhia vaaratilanteita pelkää. Bo onkin henkeen ja vereen niin kutsuttu miestenhevonen, jonka kanssa ei koskaan voi olla liian vahvatahtoinen ratsastaja.

Historia

Suomenruotsalainen, Måns Lundström, etsi itselleen hevosta, josta saisi ajan kanssa kasattua kunnon ratsun estekentille. Haku painottui niin isän kotimaahan, Ruotsiin, kuin myös Suomeen. Kompromissi ei oikeastaan ollut yllättävä, kun saksalaissukuinen isä kilpaili Ruotsissa ja suomalainen emä, Hiccup, kotimaassaan. Nuori ori, Gobbericy, oli tuolloin vasta kolmevuotias ja sen ratsukoulutus oli aloitettu. Måns näki orin niin maasta irtohypytettynä ja juoksutettuna, kuin myös selästä alkeiden parissa. Gobbericy vaikutti juuri sellaiselta, josta olisi helppo saada kasaan luonteikas estehevonen isoihin luokkiin. Juuri siis sitä, mitä Måns halusikin. Siispä kauppakirjojen jälkeen Måns matkasi Gobbericyn kanssa Ruotsiin ratsukoulutusta varten ja siitä he voisivat lähteä valloittamaan Eurooppaa.

Sukutaulu

i Copperfrost
holst, 169cm, rt

VH18-044-0127 / #PKK2949
ii Jaxfrost
holst, rt, 171cm
iii Frostbite
holst, prt, 175cm
iie Look Sunny
holst, rt, 163cm
ie Bronzelina
holst, prn, 165cm
iei Bronline
holst, mrn, 170cm
iee Chamomile
holst, prt, 161cm
e Hiccup
fwb, 167cm, m
PP-MVA, KTK-II
VH12-031-0242 / PKK545
ei Wapsynce
fwb, mrn, 168cm
eii Upwardly
fwb, m, 170cm
eie Marlett
fwb, trt, 165cm
ee Flakie Chronicles
fwb, m, 162cm
eei Just Trouble
fwb, trn, 167cm
eee Daze Fram
fwb, m, 164cm

ii Jaxfrost on rautiaan värinen holsteinori, jonka tie arvostettuihin kisoihin ei ole ollut aivan mutkaton. Sen uralle on tullut takapakkia jo nuorella iällä loukkaantumisen muodossa, kun se kaatui ratsastajansa kanssa esteiden päälle. Jaxfrost oli tuolloin vielä kasvattajansa omistuksessa, joka kuntoutti orin täysin takaisin kisakuntoon parissa vuodessa. Kuntoutuksen ajan Jaxfrostia käytettiin ahkerammin jalostuskäytössä kuin muita tallin oreja. Näihin aikoihin syntyi myös Copperfrost. Siltä löytyykin tältä ajalta viisi jälkeläistä, jotka ovat jo kaikki ahkerasti kansainvälisillä kisakentillä. Jaxfrost itse myytiin kuntouksen jälkeen Hollantiin ja se yhä kilpailee ahkerasti.

iii. Frostbite on koko ikänsä näyttänyt miten pitkistä jaloista voi olla hyötyä. Jo nuoresta pitäen tämä punarautiaan värinen holsteinori on näyttänyt kaapin paikan muille pyrkijöille. Se on aina ollut edellä kaikkia muita, vaikka sen kasvattaja oli täysin varma, ettei siitä koskaan tule mitään. Loistava ja varma hyppytyyli kohotti Frostbiten nopeasti kansainvälisiin arvokilpailuihin. Nykyisin se on haluttua jalostusmateriaali esteratsastuksen parissa ja sen jälkeläisiin voi törmätä ympäri maailmaa. Frostbite on itse jäänyt jo ansioituneelle kisaeläkkeelle.

iie. Look Sunny tuo Copperfrostin sukuun hieman englantilaista verta. Sen isä on englannintäysiverinen, esteillä hyvin menestynyt ori. Look Sunny edustaa kuitenkin emänsä tavoin holsteinia ja tämä kaunis rautiaan värinen tamma ei jätä ketään kylmäksi. Tulinen luonne esteradoilla, mutta kaikkien sydänten sulattaja hoitaessa. Look Sunny ei ole kisakentillä se kaikista kirkkain tähti, vaikka koskaan se ei jää yrittämisestä kiinni. Tuloksien lähdettyä alamäkeen sen omistaja päätti siirtää tamman jalostuskäyttöön. Sen kaikki varsat ovatkin syntyneet hyvin myöhällä iällä, eikä osa ole vielä edes startannut ensimmäisiä kisojaan.

ie. Bronzelina oli pitkään Karla Falkencreutzin omistuksessa ja pääsi siellä kilpailemaan huipputasolle asti. Punaruunikko tamma oli Karlan mieleen, mutta ikävän haaverin takia Bronzelinan kisaura päättyi. Sen omistaja halusi ehdottomasti itselleen siitä varsan ja löysikin sille holsteinorin Saksasta. Copperfrostin synnyttyä Bronzelina myytiin Suomeen jalostuskäyttöön, jossa sille on syntynyt kaksi muuta varsaa.

iei. Bronline oli erittäin näyttävä mustanruunikon värinen ori, joka menehtyi talvella ikävässä tapaturmassa. Sen kisaura oli hyvällä mallilla. Hypyt olivat näyttäviä, ilmavia ja sen herasilmissä paistoi halu kilpailla. Ikävä kyllä liukastui puuttuneen kengän takia erittäin liukkaalla jäisellä tiellä, kun sitä oltiin viemässä tarhaan. Mitään ei voitu enää tehdä, eikä Bronlinesta olisi enää koskaan tullut hyppyhevosta. Onneksi se kerkesi kuitenkin siittämään maailmaan kolme varsaa, joten se ei jää unhoksiin.

iee. Chamomile on tallin kauhu eli tamma isolla T:llä. Kukaan ei oikein pidä siitä, mutta se hyppää hyvin. Liiankin hyvin, jos sen omistajalta kysyttäisiin. Ei liian hyvin hyppäävää hevosta voi myydä eteenpäin. Punarautias holsteintamma on vielä hyvässä iässä, jonka ansiosta sitä näkee yhä kansainvälisillä kisakentillä. Tällä hetkellä Bronzelina on sen ainoa jälkeläinen.

Sukuselvitys käytettävissä jälkeläisillä! Copyt © VRL-05322

Jälkeläiset

Varsan nimi Varsan tiedot Emä Muuta
t. Chill Ciao syntynyt 08.03.2021 emä Aloha
t/o. Hevosen nimi syntynyt 00.00.0000 emä Serpentine

Porrastetut kilpailut

Ominaisuuspisteet

nopeus: 0p.
kestävyys: 0p.
hyppykapasiteetti: 2118.77p.
rohkeus: 2141.87p.
kuuliaisuus ja luonne: 2428.29p.
tahti ja irtonaisuus: 4.32p.
tarkkuus ja ketteryys: 0p.
askellajien näyttävyys: 0p.
itsevarmuus: 0p.
energisyys: 0p.

Porrastetut kilpailut

Esteratsastusjaos (ERJ):
Nykyinen taso: 10/10
Maksimitaso iän perusteella: 10/10
Maksimitaso pisteiden perusteella: 11/10
Valittu maksimitaso: 10/10

Katso lisää: VH20-031-0258

Muut kilpailut

2020 sijoitusprosentti 100%
25.09.2020 Auburn Estate, Kalla Cup #syyspäiväntasaus 90-100cm 04/25 0/0vp
18.12.2020 Auburn Estate, Kalla Cup #talvipäivänseisaus 90-100cm 17/19 12vp
Palkintokaappi
2021 sijoitusprosentti 0%
26.02.2021 Auburn Estate, Kalla Cup 1. osakilpailu, 4-taso 100cm 23/27 8vp
10.07.2021 Shelyes Sommersolverv 100cm 00/00 vp
2022 sijoitusprosentti 0%
28.06.2022 Kultasaaren Kartano Cup 110cm 28/34 8 vp

00.00.0000 - otsikko tässä lisäieto

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Ratsastus Kilpailu Loimitus
- vaaleansininen huopa
- ruskeat nahkavarusteet
- suojat kaikkiin jalkoihin
- normaalivarustus - loimitus sään mukaan
- yleisesti aina loimi ulos

© Sokka Luxuries, EQP, Kirke & OddPixel