Copperfrost

❭ Perustiedot

ARVONIMILITANJA

rekisterinumero: VH18-044-0127 / PKK2949
rotu & sukupuoli: holsteininhevonen, ori
väri & säkäkorkeus: rautias, 169cm
syntymäaika: 15.12.2010, 8-vuotias
kasvattaja: Karla Falkencreutz
omistaja: Karla Falkencreutz VRL-05322 & VRL-05265
koulutus: estepainotus (140cm)


kuva © VRL-05265

Copperfrost on viekkauteen saakka älykäs estehevonen, jonka erityislahjoihin lukeutuu muun muassa livohkaan lähtö silloin kun se siitä tuntuu tarpeelliselta. Tarkkaavainen, eläväinen ori on myös kohtalaisen epäluuloinen, ja jos se päättää, että jokin uusi asia ympäristössä on vaarallinen, se on jo poistunut paikalta ennen kuin kukaan ehtii ehdottaa, että mennään lähemmäs tutustumaan niin huomaat, ettei se ole vaaraksi. Paetessaan se ei piittaa suupielessä roikkuvasta ihmisestä tuon taivaallista, mutta lähtökohtaisesti se on vaivaton hoidettava, joka ei pullikoi vastaan pelkästä pullikoimisen ilosta.

Kumma kyllä sen pelokkuus ei ulotu esteradoille, ja hyvä niin. Codyn leipätyö kun on estekilpailuissa menestyminen, ja sellainen kävisi kovin hankalaksi, jos se pelkäisi kuollakseen myös esteitä ja areenoita. Codyn kanssa on ylipäänsä paljon mukavempi liikkua paikasta toiseen selästä kuin maasta käsin ohjaillen, sillä se on miellyttävän työorientoitunut eikä havainnoi ihan kaikkea ympärillä tapahtuvaa silloin, kun ratsastaja tarjoaa sille jotakin mihin keskittyä. Halliolosuhteissa se on usein kohtalaisen cool, vaikka katsomon laitojen lähelle sijoitetut esteet tuottavat sille hieman keskivertoa enemmän haasteita. Cody on vireä ja ketterä, ja kun päivän kisavire on kohdallaan, sillä voi ratsastaa radalla lujaa ja takoa kovia aikoja tauluun. Se on ratsastettavuudeltaan sangen miellyttävä ja kevyin avuin ohjailtava hevonen.

Codysta puhuttaessa on mainittava, että se on tammoja kohtaan oikea superherrasmies. Pehmeä, hurmurimainen hörinä ja hörölleen heilahtelevat korvat ovat varma merkki siitä, että ori on aistinut viehkeän tamman läsnäolon. Sen typerämpiä juttuja se ei sitten teekään. Oi onnea: jalostusori, joka ajattelee päällään viettien sijaan.

❭ Sukutiedot

isä Jaxfrost
holst rt 171cm
evm
ii. Frostbite
holst prt 175cm
ie. Look Sunny
holst rt 163cm
emä Bronzelina
holst prn 165cm
evm
ei. Bronline
holst mrn 170cm
ee. Chamomile
holst prt 161cm

isä Jaxfrost on rautiaan värinen holsteinori, jonka tie arvostettuihin kisoihin ei ole ollut aivan mutkaton. Sen uralle on tullut takapakkia jo nuorella iällä loukkaantumisen muodossa, kun se kaatui ratsastajansa kanssa esteiden päälle. Jaxfrost oli tuolloin vielä kasvattajansa omistuksessa, joka kuntoutti orin täysin takaisin kisakuntoon parissa vuodessa. Kuntoutuksen ajan Jaxfrostia käytettiin ahkerammin jalostuskäytössä kuin muita tallin oreja. Näihin aikoihin syntyi myös Copperfrost. Siltä löytyykin tältä ajalta viisi jälkeläistä, jotka ovat jo kaikki ahkerasti kansainvälisillä kisakentillä. Jaxfrost itse myytiin kuntouksen jälkeen Hollantiin ja se yhä kilpailee ahkerasti.

ii. Frostbite on koko ikänsä näyttänyt miten pitkistä jaloista voi olla hyötyä. Jo nuoresta pitäen tämä punarautiaan värinen holsteinori on näyttänyt kaapin paikan muille pyrkijöille. Se on aina ollut edellä kaikkia muita, vaikka sen kasvattaja oli täysin varma, ettei siitä koskaan tule mitään. Loistava ja varma hyppytyyli kohotti Frostbiten nopeasti kansainvälisiin arvokilpailuihin. Nykyisin se on haluttua jalostusmateriaali esteratsastuksen parissa ja sen jälkeläisiin voi törmätä ympäri maailmaa. Frostbite on itse jäänyt jo ansioituneelle kisaeläkkeelle.

ie. Look Sunny tuo Copperfrostin sukuun hieman englantilaista verta. Sen isä on englannintäysiverinen, esteillä hyvin menestynyt ori. Look Sunny edustaa kuitenkin emänsä tavoin holsteinia ja tämä kaunis rautiaan värinen tamma ei jätä ketään kylmäksi. Tulinen luonne esteradoilla, mutta kaikkien sydänten sulattaja hoitaessa. Look Sunny ei ole kisakentillä se kaikista kirkkain tähti, vaikka koskaan se ei jää yrittämisestä kiinni. Tuloksien lähdettyä alamäkeen sen omistaja päätti siirtää tamman jalostuskäyttöön. Sen kaikki varsat ovatkin syntyneet hyvin myöhällä iällä, eikä osa ole vielä edes startannut ensimmäisiä kisojaan.

emä Bronzelina oli pitkään Karla Falkencreutzin omistuksessa ja pääsi siellä kilpailemaan huipputasolle asti. Punaruunikko tamma oli Karlan mieleen, mutta ikävän haaverin takia Bronzelinan kisaura päättyi. Sen omistaja halusi ehdottomasti itselleen siitä varsan ja löysikin sille holsteinorin Saksasta. Copperfrostin synnyttyä Bronzelina myytiin Suomeen jalostuskäyttöön, jossa sille on syntynyt kaksi muuta varsaa.

ei. Bronline oli erittäin näyttävä mustanruunikon värinen ori, joka menehtyi talvella ikävässä tapaturmassa. Sen kisaura oli hyvällä mallilla. Hypyt olivat näyttäviä, ilmavia ja sen herasilmissä paistoi halu kilpailla. Ikävä kyllä liukastui puuttuneen kengän takia erittäin liukkaalla jäisellä tiellä, kun sitä oltiin viemässä tarhaan. Mitään ei voitu enää tehdä, eikä Bronlinesta olisi enää koskaan tullut hyppyhevosta. Onneksi se kerkesi kuitenkin siittämään maailmaan kolme varsaa, joten se ei jää unhoksiin.

ee. Chamomile on tallin kauhu eli tamma isolla T:llä. Kukaan ei oikein pidä siitä, mutta se hyppää hyvin. Liiankin hyvin, jos sen omistajalta kysyttäisiin. Ei liian hyvin hyppäävää hevosta voi myydä eteenpäin. Punarautias holsteintamma on vielä hyvässä iässä, jonka ansiosta sitä näkee yhä kansainvälisillä kisakentillä. Tällä hetkellä Bronzelina on sen ainoa jälkeläinen.

Sukuselvitys käytettävissä jälkeläisillä! Copyt © VRL-05322

❭ Jälkeläiset

ori Gobbericy
syntynyt 13.03.2020
emä Hiccup

❭ Saavutukset

ARVONIMET

ei myönnettyjä arvonimiä
arvonimi myönnetty 2017

PALKINNOT

tavoitteena ERJL
ei myönnettyjä palkintoja

❭ Kilpailukalenteri

ERJ sijoituksia yhteensä 6 kpl, tavoitteena 40 sijoitusta tasolla .
01) 13.06.2019 - ERJ - 140cm - Verwood Equestrian Park - 03/26
02) 14.06.2019 - ERJ - 140cm - Verwood Equestrian Park - 05/26
03) 18.06.2019 - ERJ - 140cm - Verwood Equestrian Park - 01/26
04) 20.06.2019 - ERJ - 140cm - Verwood Equestrian Park - 01/26
05) 20.06.2019 - ERJ - 140cm - Verwood Equestrian Park - 05/26
06) 22.06.2019 - ERJ - 140cm - Verwood Equestrian Park - 02/26

SIM Routine Trophy

06.03.2019 Pikkuviikot, kutsu - 130cm, 24/46
09.03.2019 Pikkuviikot, kutsu - 130cm, 42/49
13.03.2019 Pikkuviikot, kutsu - 130cm, 25/49
16.03.2019 Pikkuviikot, kutsu - 130cm, 41/50

18.03.2019 Siirtymäviikko, kutsu - 130cm, 23/54
21.03.2019 Siirtymäviikko, kutsu - 130cm, 09/50
24.03.2019 Siirtymäviikko, kutsu - 130cm, 39/50

❭ PKK näyttelyt

20.04.2018Paikan nimi, luokan nimi - tuomari: EO-sert
20.04.2018Paikan nimi, luokan nimi - tuomari: EO-sert
20.04.2018Paikan nimi, luokan nimi - tuomari: EO-sert

❭ Varustekaappi


© MWS Boutique ja Equestrian PRO

❭ Päiväkirja & valmennukset

00.00.0000 merkintä
Yksisarvinen esiintyy esimerkiksi saduissa ja loruissa, fantasia-aiheisessa taiteessa, vaakunoissa, gobeliineissa, Grimmin saduissa ja nykyisin yritystunnuksena. Yksisarvinen mainitaan useasti myös keskiaikaisissa matkakertomuksissa, joissa matkaaja kertoo kohdanneensa sellaisen. Myös Pohjois-Amerikasta on joitakin espanjalaisvalloittajien ja hollantilaisten kirjaamia havaintoja yksisarvisista.
     Tunnetuimpia yksisarvisaiheisia keskiaikaisia seinävaatteita säilytetään Musée de Clunyssa Pariisissa ja Metropolitanin taidemuseossa New Yorkissa. Niissä maidonvalkoinen yksisarvinen on kuin siro hevonen, jolla on pukinsorkat kuin peuralla. Sillä on ohut parta sekä pitkä, silkkinen harja ja häntä. Sarvi on pitkä ja suora ja nousee keskeltä otsaa.
     Tunnettuudestaan huolimatta yksisarvisista kertovia keskiaikaisia taruja on vain vähän verrattuna esimerkiksi lohikäärmeistä tai jättiläisistä kertoviin. Yksisarvisia esiintyy esimerkiksi kuningas Arthurin ja Aleksanteri Suuren legendoissa. Tarinassa kuningas Arthur haaksirikkoutuu yksin rannalle. Etsiessään apua veneensä vetämisessä takaisin merelle hän kohtaa kääpiön, jonka pojan yksisarvinen kasvatti ja imetti. Pojasta kasvoi jättiläinen, joka tarinan lopussa vetää yhdessä yksisarvisen kanssa Arthurin veneen takaisin veteen. Aleksanteri Suuren kerrotaan kohdanneen yksisarvisen ensi kertaa 13 vuoden ikäisenä. Legendojen mukaan Aleksanterin ratsu Bukefalos oli yksisarvinen, jolla hän ratsasti jokaiseen suureen taisteluunsa ja jolta hän sai myös luonteeseensa jaloja piirteitä. Bukefaloksen kuoltua taistelussa myös Aleksanterin onni kääntyi, ja hän kuoli pian itsekin.