Neitoperho

Kutsumanimi: Perho
Rotu, sukupuoli: suomenhevonen, tamma
Syntynyt: 01.07.14, 13 v
Väritys: tummanpunaruunikko
Säkäkorkeus: 164 cm

Omistaja: Emma Sariola, VRL-05322

Koulutustaso: HeB, 80cm
Saavutukset: PP-MVA
Omat sivut

Ikääntyy satunnaisesti!


© Pölhö

Perho on suurikokoinen, tukevarunkoinen tamma joka vaikuttaa hitaalta juntilta naapurin Penan työhevoselta seistessään tarhassaan pää ja alahuuli roikkuen, pienet silmät sirrissä ja turpakarvat väristen. Ulkonäkö ei kuitenkaan kerro kaikkea, sillä vaikka Perho ei ole mikään vauhdikkain karvamopo eikä se vaikuta hirveän kiinnostuneelta oikein mistään, niin luonteeltaan tämä muhkea otus on mitä kiltein ja rauhallisin: se nyt ei vain tuppaa tykkää pitämään mölyä itsestään, tai sen puoleen mistään muustakaan.

Hoitaessa Perho on todella helppo seisoessaan aina paikallaan kuin tatti — enemmän ongelmia pienillä hoitajilla on saada se liikkumaan! Tammaa ei haittaa yhtään mikään ja sen kanssa on harvinaisen letkeää kun ei tarvitse pelätä edes varpaidensa puolesta, Perho kun ei harrasta edes vahingossa jalkojen tallomista: se ei seilaa eikä nostele kavioitaan tasantarkkaan ennen kuin on pakko. 

Ratsuna Perho ajattelee perusoletuksellaan enemmän taakse- kuin eteenpäin, eli auktoriteetittömällä ratsastajalla se lompsii menemään kiireettömästi jalat hiekkaa pöllyttäen, haukkaillen silloin tällöin kentän reunalta muutaman mehukkaan ruohotupsun. Perho ei varsinaisesti jumita eikä tee muitakaan inhottavuuksia, kunhan kulkee käsijarru päällä itseään säästellen. Kun ratsastaja pyytää heti alkukäynneistä lähtien tammaa liikkumaan eteenpäin ja ratsastaa sen alkuun pohkeille nopeaksi niin loppuaika on silkkaa juhlaa: jos Perhon saa työskentelemään niin sen se tekee sitten myös kunnolla, jolloin oma moottori pärähtää käyntiin ja ratsastus alkaa tuntumaan siltä kuin ratsastuksen pitääkin.

© Pölhö