Císlo Jedna

Kutsumanimi: Jedi
Rotu, sukupuoli: kinskynhevonen, tamma
Syntynyt: 05.05.2016, 7v
Väritys: voikko
Säkäkorkeus: 163 cm

Omistaja: Emma Sariola, VRL-05322

Koulutustaso: Int I, 150cm
Saavutukset:
Omat sivut

Ikääntyy satunnaisesti!


© AnneL

Jediä voisi kuvailla kuumuvaksi ja araksi hevoseksi, joka vaatii ympärilleen yhden ihmisen ja päivärutiinin. Tamman kanssa ei parane tehdä yhtäkkisiä liikkeitä tai muutenkaan olla kovaääninen. Rauhallisuus on ehdottomasti avainsana. Tarhassa Jedillä on tapana vilkuilla ympärilleen ja vaikka yleisesti tamma on itsenäinen, se ottaa helposti turvaa tarhakaverista. Jediä ei siis tarvitse tarhata yksin ja se tulee kyllä toimeen suuremmankin hevoslauman kanssa.
Tarhasta hakiessa Jedi tulee tuttua ihmistä vastaan portille, mutta tuntemattoman ihmisen lähestyminen ei sitä kiinnosta. Mikäli ihminen saapuu tungettelevasti, lähtee tamma todennäköisesti pakoon. Taluttaessa Jedi on hyvinkin samanlainen. Tutun kanssa se kulkee nätisti, kunhan mikään ei pelästytä sitä, mutta tuntemattoman kanssa se saattaa olla kuin lentoon lähtisi.
Jedin lastaus onnistuu parhaiten hevoskaverin, joka ei ole se kaikista uusin tuttavuus. Muuten tammaa saakin suostutella koppiin sisään. Ulos tullessa saa useimmiten juosta hevosen perässä. Hoitaessa Jedin luonne ei muutu yhtään. Tutun ihmisen kanssa se on rauhallinen, kun ihminen ei hermostu tai ole yhtäkkiä teleportannut itseään toiselle puolelle tai muuta vastaavaa. Rauhallisin ottein Jedi on mukava hoidettava harjatessa. Pestessä tamma sitten karttaa vesiletkua, eikä kengittäjänkään työ koskaan ole liian helppoa.
Jedi antaa varustaa itsensä ihan hyvin. Hieman se nostaa päätään suitsiessa ja pinteleitä kääriessä jalkoihin yrittää stepata paikoillaan.

Ratsuna Jedi on ehdottomasti hevonen, joka ei sovi kaikille. Se on kuumuva ja selkeät ohjeet tarvitseva hevonen. Tamman kanssa ei kannata turhia hermostua satulassa ja lisäksi Jedi on myös tarkka apujen suhteen. Auta armias, jos istut satulassa vähänkin vinossa. Toimiessaan oikean ratsastajan kanssa, Jedi on ehdottomasti parhaimillaan. Se kulkee nätissä peräänannossa