Newerra
vuodesta 2012

Karkkimaa

Karkkimaa on 1. lokakuuta 2017 alkunsa saanut pientalli, jonka omistaa ranskalaissyntyinen Christelle Roche. Elleksi kutsuttu nainen on koko elämänsä unelmoinut omasta tallista, ja kun täydellinen maatila tuli myyntiin, oli se pakko saada. Tallirakennuksessa oli jo valmiiksi kuusi karsinaa, joista yksi kunnostettiin pesukarsinaksi ja pihassa oli kolme komeaa lautatarhaa. Kenttää ei ollut, mutta sellainen valmistui marraskuussa 2017, jonka lisäksi Karkkimaassa asuvat hevoset saavat käyttää melkein naapurissa sijaitsevan Newerran kenttää ja maneesia. Mitään toimintamuotoa Karkkimaassa ei ole, talli vain majoittaa Ellen omia hevosia, sekä mahdollisesti yksityisiä aina kun karsinoita on tyhjillään. Elle on ammatiltaan satulaseppä, sekä valmentaja, joten satulansovituksia ja valmennuksia on mahdollisuus järjestää Karkkimaan tiloihin. Lisäksi silloin tällöin Ellelle saattaa tulla maailmalta myyntihevosia tai vaikka vain koulutettavaksi joku nuori tai ongelmahevonen.

Hevoset


klad. o. Benjamín LOU
koulupainotteinen
Karsina: 1

sh. t. Haaveksija
koulupainotteinen
Karsina: 4

pintab. t. Revenge of Angela
yleispainotteinen
Karsina: 5

tori o. Andrus
yleispainotteinen
Karsina: 2

paint o. Fierce Hampton US
yleispainotteinen
Karsina: 6

rist. o. Järndäldens Viking
yleispainotteinen
Karsina: 6 yksityinen

wB. o. Glenwood Cobalt koulupainotteinen
Karsina: 3

klad. t. Katerina
koulupainotteinen
Karsina: 7

Pihapiiri

Karkkimaan piha on iso ja avara. Pihassa komeilee siisti punainen navettarakennus, punainen mummonmökki, sekä kolme tilavaa lautatarhaa. Tallin edustalla on pieni katos, jossa säilytetään avoinna olevaa pyöröpaalia, muut heinät ovat siistissä järjestyksessä kauempana. Pihan perällä näkyy kenttä, joka on vasta rakentumassa. Kentän odotetaan valmistuvan viimeistään marraskuussa 2017. Lantala sijaitsee tallin takana, josta se ei näy heti ensimmäisenä pihaan ajettaessa. Karkkimaata ympäröivät metsä ja monet pellot. Metsän halki pääsee hyväpohjaista polkua pitkin yksityistalli Newerraan, jonka kenttää ja maneesia Karkkimaan asukkaat saavat vapaasti käyttää.
Tarha 1. Andrus ja Jami
Tarha 2. Fierce, Viksu ja Cobalt
Tarha 3. Keksi, Ansku ja Kate

Tallirakennus

Karkkimaan tallirakennus on vanhasta navetasta kunnostettu viisipaikkainen talli. Alunperin karsinoita oli kuusi, mutta Ellen ostaessa paikan, yksi karsinoista kunnostettiin pesariksi, jotta talvellakin hevosten pesu olisi mahdollista. Karsinat ovat kohtalaisen tilavat ja jokaisesta karsinasta löytyy ruokakupit ja koukku vesiämpärille. Vedet pitää vielä toistaiseksi kantaa käsin ja vesiämpäreitä pyritäänkin täydentämään aina kun on tarve. 20.11.2017 talliin rakennettiin kaksi lisäkarsinaa, joista toinen on erityisen suuri karsina, johon mahtuu asumaan vaikka kaksi ponia.
Karsinoiden lisäksi tallirakennuksesta löytyy varustehuone ja varustehuoneesta pääsee suurempaan viileään tilaan, jossa säilytetään rehuja ja muita roinia. Varustehuoneessa on pieni kahden istuttava sohva, pari hyllykköä harjapakkeja ja suojia varten ja satulatelineitä on yhdeksän kappaletta, melkein joka hevoselle siis kaksi. Suitset roikkuvat samalla seinustalla satuloiden kanssa ja suitsitelineitä on kymmenen kappaletta.

Tekijänoikeudet

Ulkoasu © M Layouts
Muut © Sussu (vain Karkkimaa)
virtuaalihevonen/virtuaalitalli

Ylläpito

Sivut päivittää: Inna
Foorumin päivittää: Sussu ja Wilma
Sivuylläpitäjä: Tuulia