Polzin Maranda

❭ Perustiedot

ARVONIMILITANJA

rekisterinumero: VH18-013-0103 / PKK2999
rotu & sukupuoli: oldenburg, tamma
väri & säkäkorkeus: tummanpunaruunikko, 170cm
syntymäaika: 15.01.2015, 4-vuotias
kasvattaja: Albert Polzin
omistaja: Pihla Vihtanen & Albert Polzin VRL-05322
koulutus: koulupainotus (koulutus alkamassa)


kuva © Miia
takaisin muihin yksityisiin tästä

Luonnekuvaus

Historia

Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun Pihla Vihtanen oli kolme kuukauden sopimuksella Saksassa, Albert Polzinin hevostilalla. Polzin kasvatti viisailla linjoilla oldenburgin hevosia pääsäntöisesti kouluratsastukseen. Pihla aloitti tallilla ensimmäisen kuukautensa tekemällä tallitöitä: siivosi karsinoita, ruokki hevosia ja varusti ne ratsuttajille valmiiksi. Toisena kuukautenaan Pihla sai ensimmäiset vastuuhevosensa, yksi niistä oli Marandan emä, Macaroni. Mukava, veikeä ja ennen kaikkea jo kokenut kouluhevonen, joka teki kovasti töitä palatakseen vielä huippukisakuntoon.

Huomattuaan Pihlan taidot hevosten selässä, Albert Polzin määräsi hänet myös nuorten hevosten selkään. Seuraavan vakavan keskustelun Albert jutteli Pihlan kanssa puolentoista kuukauden työssäolon jälkeen. Oletko koskaan kouluttanut omaa hevosta? Kieltävän vastauksen saatuaan, Albert halusi ehdottomasti tarjota yhtä varsoistaan Pihlalle ostettavaksi. Pihla päätti kieltäytyä. Hänellä oli Celestina, pätevä kouluhevonen, jonka kanssa oli vielä matkaa edessä. Lisäksi hänelle tulisi taloudelliset haitat vastaan. Celestinan tallivuokra, kisamatkat, valmennukset, puhumattakaan muun elämän kuluista. Siihen vielä toinen hevonen? Hui.

Albert Polzin yllättikin seuraavien päivien jälkeen Pihlan ehdotuksellaan. He omistaisivat varsasta puolet. Maksaisivat varsan kuluista 75%, aina siihen asti, kunnes kasvatista saataisiin talliin tammajälkeläinen. Sen jälkeen kulut puolitettaisiin, kunnes Pihla haluaisi ostaa kasvatin itselleen kokonaan. Pihla ei ymmärtänyt mitä kasvattaja hyötyisi tarjouksesta, mutta lopulta suostui. Lopun aikaansa Saksassa Albert ja Pihla etsivät kaiken ikäisistä varsoista Pihlalle sopivaa uutta hevosta koulutettavaksi. Maranda oli alusta asti luoteensa takia Pihlan suosiossa, joten herasilmäinen kaunotar muutti Suomeen.

❭ Sukutiedot

isä Bojangles
old trn 172cm
ii. Hidalgo
old rn 167cm
ie. Betty
old m 168cm
emä Macaroni
old prn 167cm
ei. Rhubarb
old rn 169cm
ee. Saphira
old prt 166cm

Maranda on suvultaan yhdistelmiä kasvattajansa suosikkihevosista. Joukossa on loistavasti pärjänneitä olympiahevosia ja hyviä sukuhaaroja. Pääosin löytyy koulusukuisia, mutta myös estelinjaa. Kuitenkin täysin puhdasta oldenburglinjaa.

Sukuselvitys tulee tähän!

Sukuselvitys käytettävissä jälkeläisillä! Copyt © VRL-05322

❭ Jälkeläiset

tamma Varsan Nimi
syntynyt 00.00.0000
emä Emän nimi
ori Varsan Nimi
syntynyt 00.00.0000
emä Emän nimi
tamma Varsan Nimi
syntynyt 00.00.0000
emä Emän nimi

❭ Saavutukset

ARVONIMET

ei myönnettyjä arvonimiä
arvonimi myönnetty 2017

PALKINNOT

tavoitteena KRJL
Ilmoitettu kantakirjatilaisuuteen 15.2.2019

❭ Kilpailukalenteri

KRJ sijoituksia yhteensä 15 kpl, tavoitteena 40 sijoitusta tasolla vaativa A.
00.00.0000 JAOS paikka taso sija
0.00.0000 JAOS paikka taso sija
0.00.0000 JAOS paikka taso sija
0.00.0000 JAOS paikka taso sija
0.00.0000 JAOS paikka taso sija
00.00.0000 JAOS paikka taso sija
0.00.0000 JAOS paikka taso sija
0.00.0000 JAOS paikka taso sija
0.00.0000 JAOS paikka taso sija
0.00.0000 JAOS paikka taso sija

❭ PKK näyttelyt

27.01.2019DS Valmennustalli, Hevostammat - tuomari: Lynn*/Pölhö BIS1 KTK-sert EM: hevosen väri
*Näyttävä tamma, jolla hyväasentoiset, vahvat lavat ja selväpiirteinen säkä. Kaula on pitkä ja hyvin kannettu, takaosa hyvin tammamainen. Hyväkuntoinen karvapeite.

❭ Varustekaappi


Equestrian PRO, Kreivitär, Takakujan tallipuoti

Loimitus

  • Hikisen ratsastuksen jälkeen talliloimi kuivatteluun
  • Sateisella tai tuulisella säällä sadeloimi
  • Kevyellä pakkasella toppaloimi ulos
  • -10 astetta toppaloimen alle fleeceloimi
  • Kovalla pakkasella sisällä talliloimi tai fleeceloimi
  • Tarvittaessa kaulapala (ei kuvassa) loimen kanssa

❭ Päiväkirja & valmennukset

00.00.0000 merkintä
Yksisarvinen esiintyy esimerkiksi saduissa ja loruissa, fantasia-aiheisessa taiteessa, vaakunoissa, gobeliineissa, Grimmin saduissa ja nykyisin yritystunnuksena. Yksisarvinen mainitaan useasti myös keskiaikaisissa matkakertomuksissa, joissa matkaaja kertoo kohdanneensa sellaisen. Myös Pohjois-Amerikasta on joitakin espanjalaisvalloittajien ja hollantilaisten kirjaamia havaintoja yksisarvisista.
     Tunnetuimpia yksisarvisaiheisia keskiaikaisia seinävaatteita säilytetään Musée de Clunyssa Pariisissa ja Metropolitanin taidemuseossa New Yorkissa. Niissä maidonvalkoinen yksisarvinen on kuin siro hevonen, jolla on pukinsorkat kuin peuralla. Sillä on ohut parta sekä pitkä, silkkinen harja ja häntä. Sarvi on pitkä ja suora ja nousee keskeltä otsaa.
     Tunnettuudestaan huolimatta yksisarvisista kertovia keskiaikaisia taruja on vain vähän verrattuna esimerkiksi lohikäärmeistä tai jättiläisistä kertoviin. Yksisarvisia esiintyy esimerkiksi kuningas Arthurin ja Aleksanteri Suuren legendoissa. Tarinassa kuningas Arthur haaksirikkoutuu yksin rannalle. Etsiessään apua veneensä vetämisessä takaisin merelle hän kohtaa kääpiön, jonka pojan yksisarvinen kasvatti ja imetti. Pojasta kasvoi jättiläinen, joka tarinan lopussa vetää yhdessä yksisarvisen kanssa Arthurin veneen takaisin veteen. Aleksanteri Suuren kerrotaan kohdanneen yksisarvisen ensi kertaa 13 vuoden ikäisenä. Legendojen mukaan Aleksanterin ratsu Bukefalos oli yksisarvinen, jolla hän ratsasti jokaiseen suureen taisteluunsa ja jolta hän sai myös luonteeseensa jaloja piirteitä. Bukefaloksen kuoltua taistelussa myös Aleksanterin onni kääntyi, ja hän kuoli pian itsekin.