Sinevan Carnival

❭ Perustiedot

FF

rekisterinumero: VH18-031-0193 / PKK2750
rotu & sukupuoli: suomalainen puoliverinen, tamma
väri & säkäkorkeus: tummanruunikko, 169cm
syntymäaika: 01.04.2018, 4-vuotias
kasvattaja: Daniel Susineva VRL-05265
omistaja: Inna Paakkanen, VRL-05322
koulutus: kouluratsastus (helppo A)


kuva © velma / kuvagalleria alempana
takaisin muihin yksityisiin tästä

Sinevan Carnival on koko ikänsä joutunut vertailunkohteeksi kaksoissiskonsa, Clarinoran, kanssa. Kaara on sisaruksista arempi, joka jo pienenä turvautui emäänsä tai vaihtoehtoisesti hoitavaan ihmiseen. Sellaisena se on myös pysynyt kasvettuaan aikuiseksi. Ihmisystävällinen takertuja onkin oivaava kuvaus tammasta, joka on aina portilla vastassa tarhasta hakiessa. Kaara viihtyy hyvin myös muiden hevosten joukossa ja siksi se sopiikin tarhattavaksi hieman isompiin laumoihin. Se ei ole dominoiva muita hevosia kohtaan.

Hoitaessa Kaara on miellyttämisenhaluinen ja isänsä tavoin erittäin kiltti hoitaa, joka ei turhia säpsähtele. Kaviot nousevat hyvin, pää pysyy alhaalla suitsia laittaessa, eikä korvatkaan liikahda satulavyötä kiristäessä. Molemmilta vanhemmiltaan se on selkeästi perinyt myös touhukkuutta. Kuitenkin positiivisessa muodossa, eikä yhtään liikaa. Kaaran kanssa onnistuu mikä tahansa toimenpide. Oli kyseessä kengitys tai pesu. Kengitykseenkin tammaa opetettiin jo varsin nuorena.

Ratsunuransa Kaara aloitti huomattavasti myöhempään kuin sisarensa. Se totutettiin jo kaksivuotiaana satulaan ja suitsiin, mutta ensimmäisen kerran sen selkään noustiin vasta kolmenvuoden iän loppupäässä. Myöhäinen aloitus ei kuitenkaan tuonut suurta takapakkia. Kaara oli alusta alkaen luontainen oppija, vaikkakin se selkeästi peri emältään tarkan ohjeistuksen läpikäymisen. Uusia ohjeita ei kannata tälle neidille tuputtaa ennen kuin edellinen on suoritettu tai muuten Kaaralla menee pasmat aivan sekaisin. Silloin se, joko seisahtuu paikalleen tai muuten hyppelehtii.

Kaaran isä, Clarimonde, ei ole koskaan ollut tallin näyttävin askeltaja ja vaikuttaa siltä, että Kaara on perinyt sen isältään. Askellajien puhtaus ja tahdikkuus eivät riitä niittämään korkeita sijoja GP-tasolla, jos lennokkuus ja svengi uhkaavat jäädä uupumaan. Kaarasta löytyy paljon molempia vanhempiaan ratsastettavuudessa, joka ei sinänsä ole paha asia. Suurin kysymys kuitenkin on se kumpi sisaruksista vie kirkkaimman tähden?

Historia

Aprillipäivänä 2018 Vänrikinmäellä, Kivitallin tiloissa syntyi kaksostytöt, joita oli odotettu. Toinen niistä oli pienempi ja tummempi. Vahvempi siskoista taas vaaleampi ruunikko. Kaksosten emä teki työnsä yllättäen ja vaikka kuinka hyvin niiden kasvattaja oli työntekijöidensä kanssa valmistautunut varsomiseen, aprillipäivän yllätys oli valmis. Heti ensiaskeleista lähtien Clarinoraksi ja Carnivaliksi nimetyt tammat olivat vertailun kohteina. Clarinora oli kasvattajansa silmissä vahvempi, suurempi ja sillä oli suoremmat jalka-asennot. Carnivalissa kasvattajaa miellytti ainoastaan tummempi väritys.

Vertailujen tuoksinassa Daniel Susineva päätti myydä Carnivalin pilkkahintaan tallimestarilleen. Käytännössä ilmaiseksi sanoilla "Ota sä Carnival, Clarinora jää kotiin", Carnival muutti Inna Paakkasen omistukseen. Vain aika näyttää kumpi sisaruksista lopulta on se parempi. Molemmilla omistajilla on suuret toiveet ja vertailu sisaruksien välillä ei taida loppua koskaan.

❭ Sukutiedot

i Clarimonde
fwb 173cm, mrn
VIP MVA, Fn, KTK-II
VH18-031-0053 / PKK2522
ii Charmeleonis
fwb tprn 172cm
iii San Cuvier
fwb mrn 172cm
iie Granissa
fwb rn 169cm
ie Mandy O My
fwb m 170cm
iei Diachronous
hann m 174cm
iee Macherie
fwb prn 171cm
e Dancirella
fwb, 174cm, m
Fn
VH18-031-0129 / PKK2660
ei Dragonheart
fwb mrn 170cm
eii Danceton
fwb tprn 173cm
eie Olivia Guivre
fwb m 175cm
ee Zantelle
fwb mkm 171cm
eei Zachary
fwb m 169cm
eee Cruellacestlavie
fwb mkm 170cm
Kaksoisisko Sinevan Clarinora, synt. 1.4.2018, rn, FF

ii Charmeleonis
iii San Cuvier
iie Granissa
ie Mandy O My
iei Diachronous
iee Macherie
ei Dragonheart
eii Danceton
eie Olivia Guivre
ee Zantelle
eei Zachary
eee Cruellacestlavie

❭ Jälkeläiset

tamma Varsan Nimi
VH / PKK
ei saavutuksia

syntynyt 00.00.0000
isä Hateyouloveyou 21

❭ Kuvagalleria

© Lynn (VRL-05265) & velma

❭ Saavutukset

ARVONIMET

FF arvonimi myönnetty 2018

PALKINNOT

tavoitteena KRJL

❭ Kilpailukalenteri

KRJ sijoituksia yhteensä 1 kpl, tavoitteena 40 sijoitusta tasolla Grand Prix.
1. 14.11.2018 KRJ VaA Stall Fernweh 06/40 73,92%

❭ Villit kilpailut

4-vuotias

17.02.2019 KN Special, koulu - Auburn Estate, 10/22 65,23%

5-vuotias

6-vuotias

❭ PKK näyttelyt

15.04.2018 Saariston hevosopisto Muut varsat tuom. Arnika EO-sert
25.07.2018 PKK Kesäkimara Rakenne varsat tuom. Tinu EO-sert
25.08.2018 PKK Kesäkimara Rakenne varsat tuom. Elisa EO-sert

❭ Varustekaappi


© Sokka Luxuries, Equestrian PRO & OddPixel

Ratsastus

  • Englantilaiset suitset, koulusatula
  • Ruskea kouluhuopa + romaani

Kilpailut

  • Englantilaiset suitset, koulusatula
  • Valkoinen kouluhuopa + romaani

Loimitus

  • Loimi ulos, paitsi kesällä jos ei sada
  • Toppaloimi ulos, jos yli -10 astetta

❭ Päiväkirja & valmennukset

00.00.0000 merkintä
Yksisarvinen esiintyy esimerkiksi saduissa ja loruissa, fantasia-aiheisessa taiteessa, vaakunoissa, gobeliineissa, Grimmin saduissa ja nykyisin yritystunnuksena. Yksisarvinen mainitaan useasti myös keskiaikaisissa matkakertomuksissa, joissa matkaaja kertoo kohdanneensa sellaisen. Myös Pohjois-Amerikasta on joitakin espanjalaisvalloittajien ja hollantilaisten kirjaamia havaintoja yksisarvisista.
     Tunnetuimpia yksisarvisaiheisia keskiaikaisia seinävaatteita säilytetään Musée de Clunyssa Pariisissa ja Metropolitanin taidemuseossa New Yorkissa. Niissä maidonvalkoinen yksisarvinen on kuin siro hevonen, jolla on pukinsorkat kuin peuralla. Sillä on ohut parta sekä pitkä, silkkinen harja ja häntä. Sarvi on pitkä ja suora ja nousee keskeltä otsaa.
     Tunnettuudestaan huolimatta yksisarvisista kertovia keskiaikaisia taruja on vain vähän verrattuna esimerkiksi lohikäärmeistä tai jättiläisistä kertoviin. Yksisarvisia esiintyy esimerkiksi kuningas Arthurin ja Aleksanteri Suuren legendoissa. Tarinassa kuningas Arthur haaksirikkoutuu yksin rannalle. Etsiessään apua veneensä vetämisessä takaisin merelle hän kohtaa kääpiön, jonka pojan yksisarvinen kasvatti ja imetti. Pojasta kasvoi jättiläinen, joka tarinan lopussa vetää yhdessä yksisarvisen kanssa Arthurin veneen takaisin veteen. Aleksanteri Suuren kerrotaan kohdanneen yksisarvisen ensi kertaa 13 vuoden ikäisenä. Legendojen mukaan Aleksanterin ratsu Bukefalos oli yksisarvinen, jolla hän ratsasti jokaiseen suureen taisteluunsa ja jolta hän sai myös luonteeseensa jaloja piirteitä. Bukefaloksen kuoltua taistelussa myös Aleksanterin onni kääntyi, ja hän kuoli pian itsekin.