© VRL-05322, Alex, Tuulia, J., Lynn (VRL-05265)

Ulkoasusta kiitos © VRL-02412

Inna Paakkanen

15.12.1994, 23-vuotias
168 cm

sinkku
asuu Innan talossa

inna.virt@gmail.com
VRL-05322

ko. Intermediaire I-II re. 140 cm me. 100 cm
estevalmentaja Hannes Savioja
kouluvalmentaja Daniel Susineva


profiilikuva © J.

Inna Alisa Paakkanen, syntynyt joulukuussa 15. päivä vuonna 1994 kello 2:30 yöllä, horoskoopiltaan jousimies (kiinalaiselta koira). Pituutta 168 cm ja kengänkoko 39, kuppikoko D – ihan vain tiedoks. Mitä muuta? Ruskeat keskipitkät hiukset, kirkkaan vihreät silmät, muodot kuin Venuksen. Se Innan ulkonäöstä. Luonteeltaan tämä nainen on ystävällinen ja kiva, jos niin huvittaa. Toisinaan Inna ottaa helposti myös yhteen sellaisten persoonien kanssa, joiden kanssa kemiat eivät yksinkertaisesti klikkaa (hyvänä esimerkkinä Matilda Tammilehto).

Pukeutuminen ei suoranaisesti ole tärkeää Innalle, vaan hän suosii rentoa pukeutumista. Hupparit, neuleet, missä ikinä vain on mukavaa liikkua. Useimmiten Innan jalassa on farkkujen seurana Vansit tai Converset, vain salapoliisin työtä tekevä ihminen – ja Inna – tietävät kuinka monet erilaiset tennarit naisen vaatehuoneesta löytyy. Rennosta pukeutumisesta huolimatta Inna suosii tiettyjä merkkejä vaatteissaan. Korkokengissä tätä häntä ei näe kovinkaan usein, vain harvoissa baarireissuissa, juhlissa tai treffeillä.

Hevosharrastukseen Inna innostui kymmenenvuotiaana aloittaessaan alkeistunnit paikallisella ratsastuskoululla. Yhdeksän ensimmäistä ratsastusvuotta sisälsivät tallinvaihdon, hoitohevosia ja vuokrahevosia. Ensimmäistä kertaa hevosomistajan saappaisiin Inna astui 2013. Antoisat omistajan vuodet sen jälkeen ovat antaneet Innalle paljon, vaikka vaihtelevuus on ollut suurta. Nyt Innasta onneksi tuntuu, että se oikeiden realististen tavoitteiden hevonen löytyi ja tavoitteet ovat mahdollisia. Kouluratsastuksessa Innan kisahistoria yltää intermediate I-II –tasolle. Taitoa ja kokemusta löytyy myös esteiltä.

Mikäs muu Innaa kiinnostaa? Miehet.. Star Wars (miksei myös Star Trek) koirat ja lenkkeily, kirjat, Outlander, Game of Thrones (totta kai) ja yksisarviset. Punaviini ja olut. Kasvit eivät pysy hengissä. Lähin ystävä on Julia Luoti, muita ystäviä ja kavereita ovat Kanadaan törkeästi karannut Mila Santanen, tämän jätetty kihlattu Jesse Aro ja Aura Kalmakurki (ainakin niin luulisi).

Inna asuu Orijoella omassa omakotitalossa. Tontilta löytyy myös punainen Audi Q7, ratsastuskenttä, talli ja hevosille kolme tarhaa sekä haiseva lantala. Töitä Inna tekee Daniel Susinevalle. Työtehtäviin kuuluu tallityöt ja hevosten ratsutus. Työstään Inna nauttii suuresti, kun pääsee ratsastamaan useilla erilaisilla kouluhevosilla. Niistä saa hyvää vaihtelevaa kokemusta omaan ratsastukseen. Eikä pahaa tee, kun oma pomo toimii myös omavalmentajana.

Siinäpä se.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat


sekarotuinen, uros Launo
novascotiannoutaja, narttu Iines

Varustus


Equestrian PRO, Hemsbury Saddlery, Mestyn Varuste

Perhesuhteet

Inna on viisihenkisen perheen nuorin tytär ja hänellä on kaksi isosiskoa. Inna on Pirkanmaalta kotoisin, jossa yhä hänen perheensä asuu. Isä, Taneli (-62), työskentelee rakennusalalla ja äiti, Paula (-68), sairaanhoitajana. Vanhin isosisko, Tinja (-87), työskentelee kiinteistöalalla ja nuorempi isosisko, Minea (-91), opettajana. Sisaruksista ainoastaan Minea on naimissa, mutta kummallakaan ei ole lapsia. Inna ei ole enää väleissä perheensä kanssa, jonka takia muutti riittävän kauas elämään omaa elämäänsä hevosten parissa.
Mauri on Innan kummisetä sekä myös isänveli ja hyvin tärkeä ihminen Innan elämässä. Mies on erosi vuonna 2014 vaimostaan ja on ainoa Innan sukulainen, joka työskentelee hevosten parissa. Maurilla on kaksi tytärtä, Sofia (-97) ja Sanni (-00). Sofia on pienenä pyörinyt isänsä kanssa tallilla, mutta ei ole enää eron jälkeen kunnolla väleissä, ja nainen onkin hyvin vapaasieluinen persoona. Sanni harrastaa hevosia hyvin vähän opiskelunsa ohella ja huomattavasti enemmän jalat maassa henkinen kuin isosiskonsa.

Parisuhteet

Ennen Vaahterapolkuun muuttoa Innalla oli enemmänkin vain muutaman kerran juttuja, eikä seurustelu vakavasti käynyt naisen mielessä ollenkaan. Yksi pidempi kahden vuoden seurustelu naiselta löytyi ennen muuttoaan. Vaahterapolussa Innalla oli yhden illanjuttu uutena vuotena Erkki nimisen punapään kanssa, jolla oli kamala homofobia sekä unohti kaikki vaatteensa taloon lähtiessään. Erkin jälkeen kuvioihin ilmestyi hyvin pian puoliksi englantilainen Juuso Sherman (-91), jolla oli omistuksessa oma hevonen Vaahterapolussa. Suhde kesti kaksi vuotta ja mikäli Inna olisi saanut asiansa, he eivät olisi eronneet. Juuso kuitenkin muutti takaisin Englantiin vanhempiensa kisatallille. Tuohon aikaan Inna löysi ensin lohdutussuhteen Milan velipuolesta, Tuomosta, joka monien mutkien kautta muuttui vakavammaksi vuoden 2016 lopussa. Marraskuussa 2017 pari erosi.

Entisiä hevosia

Innan aivan ensimmäinen oma hevonen oli voikon värinen suomenhevostamma Rullakartiina. Rulla muutti myöhemmin Aittohaaraan jalostushevoseksi. Vaahterapolkuun Inna toi ensimmäisen oman yksityisen puoliverisensä ruunivoikon värisen ruunan Sandwich Superman W:n. Seppo oli mukava perushevonen, mutta ei lopulta vastannut Innan tarpeita. Rullan jälkeläisen jälkeläisestä A.I. Pikkupakkasesta kehkeytyi myöhemmässä vaiheessa Innan silmäterä, mutta kimosta suomenhevosesta ei tarpeeksi vaativille koulukentille ollut, jonka takia Innan haaveet hienosti GP-kouluhevosesta eivät koskaan kaikonneet. Sen myötä Inna löysikin itselleen GP-tasolle jo koulutetun kokeneen, mutta vielä nuoren trakehner-tamman Fairuza Coyote F:n. Ymmin asuessa Vaahterapolussa Inna sai todeta hevosen kaipaavan vaativampaa menoa, jonka takia se muutti kilpatallille sekä kilpailemaan, että jalostuskäyttöön.
Loka-marraskuussa 2014 Innan sisäinen ponityttö kaiveli tiensä pihalle, kun hän näki myynti-ilmoituksen koulupainotteisesta, voikosta ratsuponi-tammasta Goldhawk Circusista eli Hattiesta. Ponista nousi nopeasti Innan elämänponi, vaikka aika Ruolammessa jäi harmillisen lyhyeksi. Sen jälkeen Hattie muuttikin Vaahterapolkuun siksi aikaa, kun Ulla joutui viettämään sairaslomaa muualla. Pian Inna totesi oman poniaikansa olevan todella ohitse ja Ullan tervehdyttyä, hän myi Hattien.
Vuoden 2015 keväällä Inna löysi ilmoituksen entisestä ratsastuskouluhevosesta, englanninpuoliveritammasta Hazelnut Crustista. Hazelin kanssa Inna löysi tiensä ensimmäisen kerran Newerraan, joka tulipalon myötä osoitti vain takapakkia jo kuoppaiselle alulle, jonka seurauksena Hazel muutti Myllykujaan ja lopulta sieltä Vaahterapolkuun. Näihin aikoihin Ulla siirtyi Vaahterapolussa vuokralle ja Inna löysi ihmeiden kautta huonoissa olosuhteissa asuvan Never Say Neverin, joka paljastui Hazelin ensimmäiseksi jälkeläiseksi. Nekku muutti Vaahterapolkuun elokuussa 2015, ja myöhemmin Innan serkun tallille tämän käyttöön. Marraskuussa Inna laittoi hynttyyt yhteen ystävänsä Julian kanssa ja he ostivat yhteistuumin hieman harvinaisempaa rotua edustavan Caelicola Lumoksen, joka nykyisin asuu Innan serkun tallilla.
Hazelin muutettua Vaahterapolkuun huhtikuussa 2016, Inna löysi itselleen vaativan englannintäykkäritamman Euphorphantasmin, joka kuitenkin osoittautui aivan liian haastavaksi ja Inna myi sen pois. Samaisen vuoden elokuussa Inna löysi aivan mahdottoman mahdollisuuden tarjota kotia cremellon väriselle puoliveriruunalle ML Woodoolle, joka Innan koulupainotteisuudesta huolimatta oli aivan täysi entinen estekilpahevonen. Tollon myötä kipinä esteratsastukseen nousi uhkaavasti ja kouluratsastuksesta muodostui enemmänkin kakkoslaji. Tässä vaiheessa Inna ajatteli kahdessa hevosessa olevan aivan riittämiin töitä ja todettuaan kilpanutturan löystyttämisen olevan paikallaan.
Aivan heti vuoden 2017 alussa Inna osti itselleen nuoren suomenhevostamman Heljän Suukkosuun, jonka kanssa naisen tavoitteet eivät olleet kovin korkealla, mutta yli-innokas nuori toisi paljon uutta puhtia ja haasteita. Pusu oli hyvä pakotie, kun muuten Innan nokan eteen tuotiin se karufakta: haluatko kilpailla tavoitteellisesti vai vain puskailla. Kukaan kolmesta hevosesta eivät soveltuneet enää vaativille kisakentille. Lopulta pitkään mietittyään asioita Inna päätti ottaa vielä yhden haasteen vastaan; hankkia kunnon estehevonen ja painottaa esteratsastukseen. Sen myötä Innan ja hollantilaisen oripojan Tranquille K:n tiet kohtasivat, ja Innan harrastus koki täyskäännöksen. Eikä pelkästään sen takia, että nyt tekemislistalla oli neljä vaativaa hevosta.
virtuaalihevonen / a sim-game horse