Kallan Fiveomango

Perustiedot

FF, KTK-III
faiv ou man gou

rekisterinumero: VH19-031-0045 / PKK3021
rotu & sukupuoli: suomalainen puoliverinen, ori
väri & säkäkorkeus: ruunikko dw, kasvaa arviolta 170cm
syntymäaika: 31.01.2019, 4v
kasvattaja: Auburn Estate
omistaja: Inna Paakkanen, VRL-05322
koulutus: tulevaisuuden koulukoni
täyttänyt 4v 1.11.2019


kuva © VRL-05265 / kuvagalleria alempana
takaisin muihin yksityisiin tästä

Kaiken tämän keskellä Ransun lähteminen ei oikeastaan helpottanut Innan työtaakkaa riittävästi. Fiksuna tyttönä hän oli ostanut itselleen lisää työtä ja viitannut kintaalla omalle uupumukselleen. Mitä painoarvoa oli väsymyksellä, kun toisessa vaakakupissa oli tarjolla täydellisen hevosen jälkeläinen? Vielä syntymättömän varsan isä oli tietenkin Bansku. Tietysti Inna haluaisi siitä itselleen varsan, ja vaikka hän ihannoi ajatusta ihan omasta kasvatista, Auburnin Effi oli kylliksi ihastuttava tamma päihittääkseen sen haaveen.
Inna oli ihastellut Effiä jokaisessa valmennuksessa ja lopulta uskaltautunut pallotelemaan asiaa ensin Isabellan kanssa. Ystävää oli kuitenkin helpompi lähestyä asian tiimoilta kuin hevosen omistajaa. Noh, tuottoisampaa olisi ollut vain kävellä suoraan Amanda Sokan jutulle. Kylmäkiskoinen keskustelu käytiin yksityistallin toimistossa ja sopimukseen päästiin sopivan rahasumman myötä. Amandan hevosen laittaminen mammalomalle ei ollut halpaa lystiä.

Kallan Fiveomango ei pidä mangoista, kuten Banana isänsä banaaneista. Se pitää todella paljon appelsiineistä. Voi siis sanoa, että isän omituiset herkkumieltymykset ovat periytyneet. Manki on oikein kuvaava lempinimi tälle herralle, joka tarhassa tepastelee höristen ja esittelee hienoja kouluratsun liikkeitään. Kenties se yrittää kosiskella kauniita tammoja. Samanlainen pörisevä steppailija Manki on myös narun päässä. Hyväntahtoinen innokas kävelijä, jonka kanssa ei sovi unohtua katselemaan maisemia.

Manki on hoitaessa hyväntahtoinen häseltäjä, joka osaa myös olla pari minuuttia aloillaan komentaessa. Jalat nousevat kavioita nostaessa ja samaa tahtia pää laskeutuu etsimään herkkupaloja hoitajan taskuista. Voisi ehkä sanoa, että sen omistaja on hemmotellut orin pilalle. Kuten kaikki muutkin hevoset. Manki on myös kovin seurallinen muita hevosia kohtaan ja se voidaan kesäisin laittaa muiden orien ja ruunien sekaan laitumelle. Silti Manki yleisesti tarhataan yksin.

Kerran Mankista sanottiin ratsuna seuraavanlainen lause: Helvetin kovaa ääntä pitävä mopo, joka ei mee lujaa, mutta pärisee niiiin saatanasti. Tai kuten kouluratsastuskielellä kuvailtaisiin: ei osaa mitään, ellei kouluta, mutta energiaa on niin saatanasti. Mankista on keksitty myös paljon muita kuvailevia lauseita, kuten muodossa pärisevä apinaratsu. Ori on hyvin tomera tekijä. Se tykkää työnteosta ja yrittääkin paljon enemmän kuin siltä pyydetään. Puhumattakaan siitä, että Manki on tarjoamassa koko ajan jotain, jos ei siltä ei satu pyytämään mitään.

Sukutiedot

i Banana Mania
dwb, 167cm, m
Fn, KTK-II, PKK-V, PP-MVA, VIP MVA
VH17-077-0015 | PKK2497
ii Bam Boozle evm
dwb, 169cm, m
iii Sir Bjarke
hann 168cm trn
iie Lovetina
dwb 166cm m
ie Citronella evm
dwb, 164cm, mrn
iei Citrus
dwb 163cm rt
iee Florella
dwb 165cm m
e Fiveofive
kwpn, 168cm, rn dw
VH17-012-0506 | PKK2783
ei Forever Times evm
xx rn dw 167cm
eii Downe Payment
xx rn 168cm
eie Temora
xx rt dw 167cm
ee Helwa evm
kwpn rn 164cm
eei Rhodos
kwpn rn 170cm
eee Metisse
kwpn rt 163cm
isälinja: Banana Mania - Bam Boozle - Sir Bjarke
emälinja: Fiveofive - Helwa - Metisse

Isä Banana Mania on tanskanpuoliverinen. Se tuotiin Suomeen 2015 kahden vuoden iässä. Entinen omistaja ratsukoulutti orin, jonka jälkeen joutui olosuhteiden takia myymään.

Emä Fiveofive on hollaninpuoliverinen. Effi tuotiin Suomeen 2018 Namibiasta, Zonjiet Studista. Harvinainen dominantwhite nosti epäluuloisen ja varautuneen tamman hintaa.

Isänsisä Bam Boozle on erittäin upea suurimerkkinen musta kouluhevonen. Siltä löytyy paljon suurta luonnetta niin hyvässä kuin pahassa. Täydellinen työmotivaatio on vienyt orin GP-tasolle asti, mutta muuten ajatellessaan ainoastaan viidennellä jalallaan, käy se usein hermoille. Bam Boozle on myös haluttu jalostushevonen ja se on jo kerännyt roiman määrän jälkeläisiä, joiden menestys on vaihtelevaa. Osa ei ole vielä kerinnyt edes ratsukoulutusvaiheeseen, kun jotkut jo kilpailevat vaativallakin tasolla. Bam Boozle on koko ikänsä asunut yhdellä omistajalla Tanskassa ja kilpailee yhä GP-tasolla.

Sir Bjarke, Mankin isänisänisä, on olympiahopeaa voittanut tuumanruunikko hannover. Myös pidemmälle sukua katsoessa löytää muutaman olympiahevosen, joten menestys kulkee selvästi suvun verissä. Sir Bjarke on tulinen hevonen, jolla on hyvin näyttävät liikkeet ja se nauttii suuresti työnteosta. Yhä Saksassa asuva ori ei enää kilpaile vaan on siirtynyt täysin jalostushevoseksi kisaeläkkeellään. Suvun ja menestyksen ansiosta Sir Bjarke on haluttu jalostushevonen, ja suuri osa jälkeläisistä on myös jo yltänyt korkealle menestykselle.

Bam Boozlen emä eli Mankin isänisänemä, Lovetina, oli musta tanskalainen, joka omasi hyvin ystävällisen ja rakastavan luonteen. Sen suvussa on paljon hyvää kisaverta, mutta Lovetinasta ei koskaan tullut kisahevosta GP-tasolla. Loppujen lopuksi sen liikkeet eivät riittäneet tarpeeksi pitkälle ja siirrettiin siitostammaksi. Lovetina olikin loistava emä kaikille varsoilleen ja suvun ansiosta myös haluttu. Jälkeläiset ovat kaikki hyvin menestyneitä kouluhevosia. Kunnioittavalla iällä Lovetina menehtyi suolikiertymään.

Isänemä Citronella on nuori mustanruunikon värinen pienikokoinen tanskalainen, joka omaa erittäin hyvän emälinjan. Tamman ura on vielä alussa, koska se astutettiin ensimmäisen kerran jo ennen kunnon ratsukoulutuksen aloitusta. Mankin isän vieroituksen jälkeen Citronella aloitti koulutuksensa ja on jo hyvässä vaiheessa. Tähän mennessä kisamenestys on ollut hyvää ja Citronella kehittyy koko ajan. Citronella on päässyt näyttämään taitojaan myös muualla Euroopassa ja se omaa lungin asenteen matkustukseen. Muuten tamma on erittäin energinen ja hieman myös vaativa ratsastettavuudeltaan. Onneksi Citronella on nopea oppimaan.

Isänemänisä Citrus, tuo oman arvonsa tunteva ja mielialansa aina näyttävä pieni tanskalainen ori, on kaikesta huolimatta hieno kouluhevonen. Ei ehkä se kaikista loistavin olympiahevonen, mutta hyvää menestystä ratsastajansa kanssa Euroopassa niittänyt kuitenkin. Citrus ei pienen kokonsa puolesta ole kaikista halutuin jalostusori, mutta sukunsa ja kisamenestyksen ansiosta, ori on päässyt jatkamaan sukuaan muutaman varsan verran. Vielä kovin moni ei ole kerinnyt hakemaan itselleen kisamenestystä kisakentiltä, mutta Citrus on hyvin periyttänyt näyttäviä liikkeitään.

Mankin isänemänemä Florella on tarkoin jalostettu musta tanskalainen, joka kantaa hyvää emälinjaa verissään. Se on loistava esimerkki mitä saadaan, kun yhdistetään kaksi olympiahevosta. Näyttävät liikkeet, herkkä luonne ja hyvä menestys kilpailuissa. Florellan kasvattaja omistaa myös tamman emän, joka on jo entinen kisaeläkkeellä oleva olympiahevonen. Parin jälkeläisen jälkeen Florellan laitettiin selkeät tavoitteet korkealle ja tavoitteet ovatkin jo melkein saavutettuja. Tamman kahdesta jälkeläisestä Citronella on ainut kisauransa aloittanut. Orijälkeläinen on vasta eskarivaiheessa koulutuksensa osalta.

Jälkeläiset

Ei tarjolla jalostukseen!
00.00.0000 ori/tamma Varsan Nimi VH / PKK ei saavutuksia emä Emän nimi om. OmistajaHeppu
00.00.0000 ori/tamma Varsan Nimi VH / PKK ei saavutuksia emä Emän nimi om. OmistajaHeppu

❭ Kuvagalleria

© Auburn Estate, VRL-05265

Saavutukset

ARVONIMET

FF myönnetty 2019

PALKINNOT

tavoitteena KRJL
Kantakirjattu 25.08.2019, PKK:n 90. Kantakirjaustilaisuus:
KTK-III, pisteillä 65.3%
Tuomareiden kommentit:
- Kehitysvaiheessa oleva ori, rotuleima hyvä. Runko mittasuhteiltaan hyvä, kaipaa lihasta. Kauniisti kaareutuva kaula, kuiva. Nuoren hevosen jalat, lihaserottuvuus voisi olla selkeämpi, takaa asento epävarma. Kaunis, pienehkö pää. Persoonallinen ilme. Toteutus varma, kaipaa kuitenkin hieman yksityiskohtia. Väri erittäin kaunis.

❭ Villit kilpailut

4-vuotias

17.11.2019, Fall Feeling, 4. osakilpailu - KN Special - 14/20 62,73%

5-vuotias

PKK näyttelyt

Varsaluokat

17.03.2019DS Valmennustalli, varsat - tuomari: Lynn EO-sert [1]
31.03.2019Seppele, varsat - tuomari: Lynn EO-sert
12.04.2019Kaajapurojen talli, varsat - tuomari: aksu EO-sert
[1] "Korkealle kiinnittynyt pitkä kaula, hyvää ratsuainesta."

Aikuisrakenne

11.08.2019DS Valmennustalli, oriit ja ruunat - tuomari: Jutta EO-sert

Varustekaappi


EQP, Sokka Luxuries, Kreivittären varusteliike, Mestynvaruste, huovat VRL-05265

Päiväkirja & valmennukset

21.02.2019 ❭ nuoren varsan opiskeluhetki, lue tarina
06.03.2019 ❭ nuoren varsan vieroitushetki, lue tarina
07.06.2019 ❭ teinipojan saapuminen kotiin, lue tarina