Bomullburr

Perustiedot Omistustiedot
Nimi: Bomullburr "Bumi"
Rotu ja sukupuoli: tilastohevonen, tamma
Syntymäaika, ikä: 29.09.2011, 9-vuotias
Väri ja säkäkorkeus: ruunikonkirjava, 152cm
Rekisterinumerot: VH20-102-0040 / PKK3867
Painotus, taso: yleisratsastus, ko: heA re: 110cm
Omistaja: Annina ja Sirus Løken (VRL-05322)
Kotitalli: Shelyes
Päiväkirja

i. Ullburr evm / e. Cottonburr evm
Suvusta löytyy puokkia, arabia, ratsuponia ja ties mitä.


© Marjahilla
Bomull tarkoittaa puuvillaa ja burr hurinaa.
Eipä se liity mitenkään itse hevoseen.
Paitsi se on sen nimi.

Bumi on vaihtelevainen tamma, joidenkin mielestä vain tyypillinen sukupuolensa edustaja. Mikään päivä tämän neidin kanssa ei ole samanlainen. Toisinaan se on kuin höttöinen pumpulipallo kaipaamassa omistajansa rakkautta ja esittelemässä sitä söpöä puoltaan. Seuraava päivä saattaakin olla aivan toisenlainen. Korvat liimautuvat niskaan ja kaikkien naamat ärsyttävät. Tai sitten jotain näiden kahden ääripään väliltä, sellaiset päivät ovatkin usein kaikista mieleikkäimpiä.

Kun puhutaan näinkin vaihteleva luonteisen hevosen käsittelystä, voisi kirjoittaa pelkästään kahta ääripäätä jokaisen asian yhteyteen. Lähdetään nyt kuitenkin liikkeelle siitä, ettei Bumi oikeastaan karsasta mitään, jos tähdet ovat oikeassa asennossa. Taluttaessa esimerkiksi Bumi kävelee useimmiten rinnalla löysemmälläkin narulla, eikä se pelkää eläinlääkäreitä tai kengittäjiä. Bumia ei silti ihan täysin voi kutsua helpoksi hevoseksi, jonka voisi tuupata aloittelijan käsittelyyn.

Kukaan ei oikein tiedä mistä Bumin taidot ovat peräisin. Ovatko ne geeniperäisiä vai vain tarpeeksi hyvän sisäänratsastuksen ansiota. Eikä tamma oikeastaan mikään huipputason hevonen edes ole, ihan sellainen perusjannu. Bumilla on tahdikkaat ja pehmeästi istuttavissa olevat askeleet. Jokainen askellaji sillä on kohtuu hyvä, laukka pyörii parhaiten ja sitä sen kanssa tykätäänkin eniten työstää. Tamman omistaja pitää myös paljon ilman satulaa ratsastamisesta, johon Bumilla onkin erittäin mukava selkä.

Bumi on täydellinen pieni hevonen ratsastajalle, joka ei suoraan painotu tiettyyn lajiin. Se viitsii tehdä koulukiemuroita ja hypätä vähän yli metrisiä esteitä hyvällä mielellä. Eikä se myöskään pelkää uusia paikkoja, joten myös kilpaileminen on mahdollista. Luonteeltaan ratsuna Bumi on oikeastaan aivan samanlainen kuin maastakäsin. Kaikki riippuu täysin päivän mielentilasta. Bumi on myös erittäin innokas maastoilija. Se lähtee aina tallipihan ulkopuolelle korvat höröllä ja vauhtinappi painettuna pohjaan. Varman maastoiluluonteensa puolesta Bumi sopii myös maastoilukaveriksi muille hevosille.

Villit kilpailut
14.11.2020 NVRK piirinmestaruuskilpailut 60cm 6/15 0-4vp
14.11.2020 NVRK piirinmestaruuskilpailut 70cm 24/30 8vp
15.11.2020 NVRK piirinmestaruuskilpailut helppo C 5/14 69.960%
15.11.2020 NVRK piirinmestaruuskilpailut helppo B, KN Special 28/30 54.341%
Ratsastus Kilpailu Loimitus
Martingaali vapaaehtoinen, käytetään lähinnä
maastossa
Suojat tai pintelit kaikkiin jalkoihin.
Pääsääntöisesti remonttiturpahihna.
Yleissatula.
Lajista ja tasosta riippuen martingaali.
Suojat esteillä kaikkiin jalkoihin
Vihreä (Oddpixel) satulahuopa
Kouluun valkoinen kisahuopa.
Sadeloimi sateisella säällä
Vuorellinen sadeloimi alle 5°c
Alle 0°c sadeloimi ja fleece
Toppaloimi -10°c, sisällä vähintään fleece

Varustekartano, Sokka Luxuries, OddPixel

Perustiedot
Nimi: Annina "Anie" Løken
Syntymäaika, ikä: 15.6.1999, 21-vuotias
Pituus: 164cm
Nimi: Sirus Løken
Syntymäaika, ikä: 15.6.1999, 21-vuotias
Pituus: 181cm
Perhe Asuinpaikat
äiti: Anelia Lang, s. 1975 – oikeastaan vain isoveli tietää missä asuu isä: Benth Løken, s. 1974 k. 2015 – työpaikkansa onnettomuudessa isoveli: Sebastian Løken Lang s. 1994 – esittää tärkeää valtion pukumiestä Syntyivät Trodheimissa
Muuttivat 2007 Røssvolliin
Muuttivat 2020 Svolværiin (lähelle baareja)

Anninan esittely

Annina on kaksosista vain kahdella minuutilla nuorempi, mutta ei yhtään vaatimattomampi kuin veljensä, päinvastoin. Lempinimen Anie hän sai isoveljeltään, Sebastianilta, joka ei viitsinyt kutsua pikkusiskoa niin kovin pitkästi. Nimitys onkin kulkenut naisen elämässä koko ajan, ja toisinaan Aniesta tuntuukin oudolta kuulla kutsuttavan itseään oikealla nimellä. Anien ei ole koskaan tarvinnut kamppailla huomiosta perheessään, vaan on aina ollut isin pikkutyttö, joka on ehkä poikinutkin naisen luonteeseen sitä perinteikästä "olen aina äänessä ja haluan tehdä juuri niin, miten päätän". Voisi ehkä kuvitella, että sillä tavoin Annina jättäisi Siruksen varjoonsa, mutta kyllä se kaksoisvelikin osaa!

Sosiaalisissa tilanteissa Annina on puhelias, eikä epäröi ilmaista mielipidettään. Toisinaan hän puhuu myös tuntemattomassa seurassa ohi suun, josta herkemmät ihmiset saattavat hyvinkin loukkaantua. Anie on kasvanut hyvin yhteen kaksoisveljensä kanssa, eikä ole mitään mitä he eivät voisi toisilleen kertoa. Lämminhenkinen yhteys heidän välillään on tulosta kaikista elämän tuomista mutkista. Vanhempien ero, äidin katoaminen sen myötä, isän kuolema ja kaikki muutkin kokeiluhaluiset pahuudet. Anie on luonteeltaan myös vapaasieluinen, joka ei kaipaa elämäänsä vakituisia parisuhteita tai mitään liian pysyvää. Tällä hetkellä hän nauttii omasta hevosesta, veljensä kanssa asumisesta, juhlimisesta jokaisena mahdollisena iltana sekä niistä kuuluisista yhden illan jutuista.

Lapsuudessa Anie harrasti vaikka ja mitä! Ollessaan tarpeeksi onnekkaassa tilanteessa, hän pääsi niin pianotunneille kuin myös tanssimaan ja mitä nyt vain ikinä saattoi pyytää. Mikään muu harrastus ei kuitenkaan tahtonut kestää kuin ratsastus. Kaiken veljen kanssa tehden rötöstelyn ohella talli oli ainut paikka, missä Annina oli kuin toinen ihminen. Hevosten läsnäolo oli terapeuttista ja isän, Benth, ostaessa tytölle oman ponin, kaikki tuntui aivan toiselta. Noh, ainakin joskus, koska se poni myytiin, kun kaksoset eivät malttaneet pysyä kaidalla tiellä. Ratsastajana Anie ei koskaan ole ollut mikään tavoitteellinen heppatyttö. On hän osallistunut seurakisoihin kaiken sorttisilla hevosilla ja pysyy hyvin liimattuna satulassa hieman isommassakin pukissa tai väistöliikkeissä.

Siruksen esittely

Sirus ei koskaan anna Anien unohtaa, että hän on heistä kaksi minuuttia vanhempi. Sehän tekeekin näistä kahdesta mahdottomasta luonteesta, melkeinpä järkevän. Toisinaan Sirus myös toimii aivan oikeasti järjenäänenä, jos jokin Anien ideoista ei tunnu oikealta. Välittäminen siskoaan kohtaan näkyy selkeästi ulkopuolisille, vaikkei Sirus itse välttämättä huomaa kaikkia eleitään ja tekojaan. Omana persoonana Anieen verrattuna Sirus on kuitenkin hieman varautuneempi uudempia ihmisiä kohtaan. Ja tällä mittakaavalla se tarkoittaa nimenomaan sitä, ettei Sirus vain lörpöttele niin paljoa. Kuitenkin Sirus on sosiaalinen-- Siruksen luonne on vielä kesken..

Lapsuus

Näiden kaksosten lapsuus alkoi Trodheiminissa sijaitsevassa pienessä omakotitalossa. Ihan heti sen jälkeen, kun he syntyivät sairaalassa keisarileikkauksessa (Sirus Anninan epäonneksi otettiin ulos ensin). Silloin heidän isoveljensä, Sebastian eli Bas, oli viisivuotias ja innoissaan tulevista pikkusisaruksista. Oikeastaan ainut, joka ei kaksosista kovin innoissaan ollut, oli heidän äitinsä, Anelia. Siitä lähtikin liikkeelle useamman vuoden taival kohti avioeroa, joka tapahtui vuonna 2006. Ero oli siinä mielessä helppo, että Anelia myönsi Benthille kaikki huoltajuusoikeudet ja muutti itse Ruotsin puolelle. Lapset tapasivat äitiään vain kerran vuodessa.

Benth piti tärkeänä, ettei lapset vaihtaisi koulua kesken lukuvuoden, joten he muuttivat Røssvolliin vasta 2007 kesällä. Siellä Benth aloitti uuden työn ja lapset koulunsa. Røssvoll oli myös paikka, jossa Anninan ja Siruksen huoleton elämä alkoi. He hoitivat koulun kumpikin osaltaan taitojensa mukaan (Sirus heistä paremmalla keskiarvolla), mutta vapaa-ajallaan pitivät huolen, että maine kauhukaksosista nousi kaikkien tietoisuuteen. Ei ollut yksi eikä kaksikaan kertaa, kun Benth oli pitänyt kaksosille puhuttelun kotona.

Anninan, Siruksen ja Basin elämät kokivat suuren muutoksen, kun Benth kuoli työpaikallaan tapahtuneessa onnettomuudessa. Siitä ei jaettu lapsille koskaan tarkkoja yksityiskohtia, mutta se aiheutti parin vuoden selvittelyn, missä he asuisivat. Kunnes asiaan saatiin virallinen päätös oikeudesta, Sirus ja Annina asuivat Basin kanssa heidän talossaan, ja myös jäivät siihen, kun Basista tuli heidän virallinen huoltaja. Heidän äitinsä ei missään tapauksessa halunnut ottaa lapsiensa huoltajuutta.

Vuonna 2019 kaksoset valmistuivat lukiosta. Bas oli solminut koko ajan verkostojaan kohti Osloa ja ison firman johtoportaaseen. Kun pikkusisarukset olivat viimein saaneet lukion päätökseen, Bas päätti myydä heidän isänsä talon ja muuttaa Osloon. Sirus oli jo siinä kohtaa hyväksytty Lofootteille yliopistoon, mutta päätti pitää vähintään vuoden välivuoden - se lopulta on venynyt jo melkein kahden vuoden mittaiseksi. Annina ja Sirus muuttivat lukion jälkeen yhteiseen asuntoon - koska isoveli myi heidän talon - ja pitivätkin oikein railakkaan vuoden. Juhlivat joka viikonloppu ja viikollakin. Annina kävi tekemässä silloin tällöin rekkakeikkaa ja Sirus yritti käydä verkkokursseja.

2020 syksyllä Sirus päätti, että muuttaisi valmiiksi Lofooteille yliopistoa varten. Olisi myöhäistä jo samalle vuodelle aloittaa yliopisto, joten hän vaikka ryyppäisi vielä yhden vuoden. Annina muutti veljensä mukana. Heillä on aina ollut sellainen suhde, että he ovat hyvin läheisiä keskenään. Mitään sellaista ei tapahdu, mitä ei voisi toiselle kertoa. Aina olisi fiksuinta pitää yhtä.

Pukeutuminen

1. Anien arkiratsastusvaatteet / 2. Anien kilpailuvaatteet / 3. Siruksen arkiratsastusvaatteet

Varustekartano, EQP

Aikajana elämästä

syntyivät 1999 Trodheimissa
Sirus ja Annina aloittivat koulun 2005, Sebastian tällöin 4. luokalla
vanhemmat erosivat 2006
Sebastian, Sirus ja Annina muuttivat isänsä kanssa Røssvolliin 2007
Sirus ja Annina valmistuvat yläasteelta 2015, Sebastian lukiosta samana vuonna
Benth Løken kuolee työpaikallaan tapahtuvassa onnettomuudessa 2015
Valtavan huoltajuus kiistan myötä Sirus ja Annina jäävät asumaan lukion ajaksi Sebastianin luokse.
Sirus ja Annina valmistuvat lukiosta 2019
Sirus ja Annina muuttavat Lofooteille vuonna 2020, Sirus pitää välivuotta ja Annina nyt muuten vain ei tee mitään

ulkoasun © VRL-05175    ☆    virtuaalihevonen    ☆    tausta © Pezibear (Pixabay)