Yksityiset

Inna Paakkanen

Perustiedot Hevoset
Syntymäaika, ikä: 15.12.1994, 25-vuotias
Pituus: 168cm
Lajipainotus, taso: kouluratsastus, ko:IntII re:140cm
Tietokaappi / Pinterest / Instagram
I have to save a rum / spinn off
o. Banana Mania
o. Kallan Fiveomango
o. Cadnip
t. Kissmegoodbye, toinen om. Jaana A.
o. Roibrant Cadbury, om. Amanda S.
Elämäntilanne Perhesuhteet
Parisuhde: sinkku
Asuinpaikka: Orijoki, muuttaa Kallaan
Työsuhde: Opiskelee Kauhajoella hevosfyssariksi
Valmentaja: Amanda Sokka
Isä Taneli Paakkanen (-62)
Äiti Paula Paakkanen (-68)
Isosisko Tinja Paakkanen (-87)
Isosisko Minea Peltosuo (-91)
Entiset parisuhteet
2018-2020 Verneri Kaajapuro (-89)
2016-2017 Tuomo Kurkilahti (-90)
2014-16, 2018 Juuso Sherman (-91)
2009-10 Roni Ekonoja (-94)


© 1.2.3.&6. Lynn (VRL-05265), Auburn Estate (VRL-08682), velma, Alex

Inna Alisa Paakkanen, syntynyt joulukuussa 15. päivä vuonna 1994 kello 2:30 yöllä, horoskoopiltaan jousimies (kiinalaiselta koira). Pituutta 168 cm ja kengänkoko 39, kuppikoko D – ihan vain tiedoks. Mitä muuta? Ruskeat keskipitkät hiukset, kirkkaan vihreät silmät, muodot kuin Venuksen. Se Innan ulkonäöstä. Luonteeltaan tämä nainen on ystävällinen ja kiva, jos niin huvittaa. Toisinaan Inna ottaa helposti myös yhteen sellaisten persoonien kanssa, joiden kanssa kemiat eivät yksinkertaisesti klikkaa (hyvänä esimerkkinä Matilda Tammilehto).

Pukeutuminen ei suoranaisesti ole tärkeää Innalle, vaan hän suosii rentoa pukeutumista. Hupparit, neuleet, missä ikinä vain on mukavaa liikkua. Useimmiten Innan jalassa on farkkujen seurana Vansit tai Converset, vain salapoliisin työtä tekevä ihminen – ja Inna – tietävät kuinka monet erilaiset tennarit naisen vaatehuoneesta löytyy. Rennosta pukeutumisesta huolimatta Inna suosii tiettyjä merkkejä vaatteissaan. Korkokengissä häntä ei näe kovinkaan usein, vain harvoissa baarireissuissa, juhlissa tai treffeillä.

Hevosharrastukseen Inna innostui kymmenenvuotiaana aloittaessaan alkeistunnit paikallisella ratsastuskoululla. Yhdeksän ensimmäistä ratsastusvuotta sisälsivät tallinvaihdon, hoitohevosia ja vuokrahevosia. Ensimmäistä kertaa hevosomistajan saappaisiin Inna astui 2013. Antoisat omistajan vuodet sen jälkeen ovat antaneet Innalle paljon, vaikka vaihtelevuus on ollut suurta. Nyt Innasta onneksi tuntuu, että se oikeiden realististen tavoitteiden hevonen löytyi ja tavoitteet ovat mahdollisia. Kouluratsastuksessa Innan kisahistoria yltää intermediate I-II –tasolle. Taitoa ja kokemusta löytyy myös esteiltä.

Mikäs muu Innaa kiinnostaa? Miehet.. Star Wars (miksei myös Star Trek) koirat ja lenkkeily, kirjat, Outlander, Game of Thrones (totta kai) ja yksisarviset. Punaviini ja olut. Kasvit eivät pysy hengissä. Lähin ystävä on Julia Luoti, muita ystäviä on Aura Kalmakurki (ainakin niin luulisi).

Inna asuu Orijoella omassa omakotitalossa. Tontilta löytyy myös harmaa Honda CR-V (2018), ratsastuskenttä, talli ja hevosille tarhat sekä laitumet ja maneesi (2019). Työskenteli Daniel Susinevalla, nyt lähtee Kauhajoelle opiskelemaan hevosfysioterapiaa. Sieltä vuokrasi rivitalo kaksion, jossa asustelee lähiopintoviikot.

Juuso Sherman

Perustiedot Hevoset
Syntymäaika, ikä: 27.3.1991, 29-vuotias
Pituus: 188cm
Lajipainotus, taso: kenttäratsastus, CIC4
Tietokaappi / Pinterest / Instagram
t. Rosengårds Pickett
r. Bellicose Lord
t. JS Niffler
o. Terminal Zei
Elämäntilanne Perhesuhteet
Parisuhde: sinkku, säätää Isabella Sokan (-89) kanssa
Asuinpaikka: Vientare
Työsuhde: ratsuttaja KK Savioja
Valmentaja: Hannes Savioja
Isä Jude Sherman
Äiti Iiris Sherman
Kenttähevostalli Englannissa: Shermans Eventing


© JassuL. muut linet Lynn (VRL-05265), AnneL

Juuso on Suomessa 27.3.1991 syntynyt puoliksi englantilainen kenttäratsastaja. Sosiaalisen luonteen omistava mies tulee helposti juttuun kaikkien kanssa, eikä varmasti jää suppusuuksi taustalle. Usein sivusta katsojat erehtyvät luulemaan Juuson flirttailevan, vaikka niin ei todellisuudessa olisikaan. Elämänasenne miehellä on huoletonta eteenpäin kulkemista, asiat selviävät, jos ovat selvitäkseen.

Pituutta mieheltä löytyy 184 cm verran, eikä urheilullinen ulkomuoto jää epäselväksi kenellekään. Juuson pukeutumista voisi kuvailla rennoksi, mutta näyttäväksi ja siistiksi. Lempiväri miehellä on sininen, joka näkyy kaikista eniten hänen pukeutumisessa, kaikki sävyt kelpaavat. Ratsastuksessa Juuso käyttää useimmiten harmaita housuja ja siihen yhdistettyä paitaa, värillä ei niin väliä, eikä kauheasti silläkään sopiiko se hevosen varusteisiin. Juuso suosii laadukkaita tuotteita omissa ja hevosen varusteissa.

Pienenä Juuso muutti vanhempiensa kanssa isän kotimaahan Englantiin, jossa mies kasvoi suuren osan nuoruudestaan. Juuso on kuitenkin aktiivisesti asunut myös Suomessa äitinsä hevostöiden myötä ja sukulaisten luona vieraillessaan. Englannissa Juuso tutustui hevosiin äitinsä silloisen harrastuksen kautta ja kasvoikin kenttäratsastajan saappaisiin hyvin mielellään. Ollessaan 13-vuotias, äidin harrastus muuttui kenttähevosten kasvattamiseksi. Täysin oman lajin ulkopuolelta Juuso osti itselleen ensimmäiseksi oikeaksi omaksi hevosekseen friisiläistamman, Maran.
Muutettuaan Suomeen 2013 opiskelemaan liikuntatiedettä yliopistoon, Juuso toi Maran mukanaan. Kauaa Juuso ei kerinnyt asua Suomessa, kun veri veti takaisin kenttäratsastuksen pariin ja mies osti itselleen englanninpuoliveriorin Damonin. 2016 Juuso päätti muuttaa takaisin Englantiin ja samalla hän myi Damonin. Ennen eroa Juuso kilpaili Innan Ransulla. Nyt hän ylläpitää Damonin varsaa, kokenutta kenttähevostammaa Paytonia sekä osti itselleen nuoren Benjin.

Kulkupelinä Juusolla on musta Audi A6, jonka hän osti muutettuaan 2017 joulukuussa takaisin Suomeen. Auto on uudempaa mallia kuin hänen vanha musta Audinsa, jonka hän myi muuttaessaan Englantiin.

Kasvatit

Kasvattiliite JS, kasvattaja VRL-05322
20.03.2020 JS Niffler FF, KTK-kelpoinen isä: Rosengårds Beau emä: Rosengårds Pickett om. Juuso Sherman
14.07.2020 JS Blossom KTK-kelpoinen isä: Bellicose Lord emä: Rosengårds Pickett om. Kasper Hallamaa

Hanne Rosten

Perustiedot Hevoset
Syntymäaika, ikä: 31.12.1998, 21-vuotias
Pituus: 160cm
Lajipainotus, taso: yleisratsastus, ko:heA re:110cm
Tietokaappi / Instagram
Kaikki harmaan sävyt / spinn off
t. Diaphanous
Elämäntilanne Perhesuhteet
Poikaystävä: sinkku
Asuinpaikka: Kalla
Työsuhde: Kahvila Pioni, 30h/vko
Valmentaja: poni ratsukiellossa, ei treenaa
Isä Robert Rosten (-75)
Äiti Ella Rosten (-76)
Pikkuveli Oskari Rosten (-05)


© JassuL ja AnneL, VRL-13332/VRL-05322

Menikö ohi harmaa pilvi? Se oli Hanne Rosten. Yksivärisen pukeutumisen lisäksi Hannen voi tunnistaa voimakkaasta kielenkäytöstä. Se on kuitenkin harjaantunut vuosien saatossa niin, etteivät ne välttämättä kuulu muille. Mistä se sitten on opittu? Noh.. isältä, joka on kuulemma nuoruusvuosinaan ollut töissä merellä. Ainakin se on jonkinlainen tekosyy.

Hanne on suomalainen nainen, jonka isältä, Robertilta (s.-75) löytyy myös norjalaisia sukujuuria. Sieltä on kulkeutunut sukunimi Rosten. Äiti, Ella (s.-76) sen sijaan supisuomalainen Kokkolainen, joka ei ole koskaan asunut kotikaupunkinsa ulkopuolella. Hannelta löytyy myös pikkuveli Oskari (s.-05) ja hänen koko perheensä asuu yhä Kokkolassa. Hanne muutti Norjaan 2017 kesällä päästyään opiskelemaan Norjan yliopistoon, ja vuoden 2018 kesällä hän laittoi opiskelut jäähylle muuttaakseen takaisin Suomeen.

Ratsastuksen Hanne aloitti seitsemänvuotiaana paikallisessa ratsastuskoulussa, jossa hän kehittyi nopeasti yleistason ratsastajaksi. Koskaan Hannea ei ole voinut kuvailla tavoitteelliseksi ratsastajaksi. Nainen on aina viihtynyt hevosen selässä ainoastaan huvittelumielessä. Siksi hänen taitonsa ovat pysytelleet helppo A:n ja metrikymmenen tasolla, ihan hyvä taso sekin. Hanne ei pelkää minkään luonteisen hevosen selkään nousua. Haasteet otetaan aina vastaan, vaikka tuloksena olisikin jotain aivan muuta kuin tarkoituksena oli. Eikä Hanne oikeastaan aina edes tiedä mitä tekee.

Peruskoulun jälkeen Hanne muutti lukion perässä pois kotipaikkakunnalta ja siten myös ratsastus jäi harvemmalle. Aikaa eikä niinkään myöskään rahaa löytynyt aktiiviseen harrastamiseen. Asia muuttui siinä vaiheessa, kun Hanne muutti Norjaan Lofooteille ja päätti siellä ottaa itseään niskasta kiinni. Shelyes ei ollut edes kaukana hänen kimppakämpästään, eikä ratsastustuntien hinnat olleet korkeita. Muutaman ratsastustunnin jälkeen Hanne haki hoitajaksi eestinhevosruunalle, Raffelle.

Kauaa Hanne ei kerinnyt nauttia nostalgisista ponityttöajoistaan hoitohevosen kanssa, kun hänen äidin ystävättären tytär kasvoi ponilleen pitkäksi. Ella Rosten ja Kaisa Manner suostuttelivat Hannen ottamaan Dinon ensin ylläpitoon. Hannen vanhemmat avustivat häntä taloudellisesti todella paljon myös siinä vaiheessa, kun ylläpito vaihtui omistajuuteen. Virallisissa papereissa Dinon omistajissa lukee niin Ella Rosten kuin myös Hanne Rosten.

Dinon rahallisessa avustuksessa Robert ja Ella Rosten pitivät koko ajan takapajuna Hannen yliopiston opiskeluita. Opiskele, niin ponisi kustannuksista pidetään huolta. Keskustelut olivat hyvin pitkät kesälllä 2018, kun Hannea puri kisa- ja valmennuskärpänen. Shelyes oli rakas talli, joten muutto takaisin Suomeen ei ollut helpoin päätös. Vanhemmatkaan eivät pitäneet tyttären päätöksestä laittaa opiskelut jäihin, mutta Hanne lupasi etsiä itselleen työpaikan ja siten itse maksaa valmennuksista.

Työpaikka löytyi harjoittelijatittelillä Daniel Susinevalta. Harjoittelijan palkka Susinevalla oli harvinaisen hyvä. Hanne sysää palkastaan rahaa koko ajan säästöön, joilla valmentautuu Dinon kanssa. Kaajapurojen pihattoon Dino muutti täysin säästösyistä. Työpaikkakin löytyi Kahvila Pionista.

Pihla Vihtanen

Perustiedot Hevoset
Syntymäaika, ikä: 13.5.1991, 29-vuotias
Pituus: 172cm
Lajipainotus, taso: kouluratsastus, ko:GP
Tietokaappi / Pinterest
Rolling in the deep / spinn off
t. Celestina
t. Celaena
t. Sinevan Praline
Elämäntilanne Perhesuhteet
Poikaystävä: sinkku
Asuinpaikka: Vänrikinmäen läheisyys
Työsuhde: kiinteistönvälittäjä
Valmentaja:
Isä
Äiti


© velma, Lynn&AnneL

Pihla on hieman monimutkainen ihminen. Ei sinänsä luonteensa puolesta, joka on hyvinkin neutraali ja jopa hieman väritön. Vaan historiansa puolesta. Pihla on kotoisin Murronmaalta, jossa hänen varakas perheensä asui monta vuotta. Hän kävi Murronmaan lukiota, aloitti ratsastuksen jo viisivuotiaana ja oli snobi. Merkkivaatteet ja tietty neljän hengen tyttöporukka kulki naisen mukana aivan ala-asteelta lähtien. Puhumattakaan hienoista omista hevosista.

Ennen vanhaan Pihla saattoi kiroilla, koska se oli coolia ja katsoa hieman renttumaisia kanssakoululaisiaan pitkin nenänvarttaan. Peruskoulussa Pihlan keskiarvo oli 9.5, hän pärjäsi siis erinomaisesti. Sen ansiosta hän olikin luokkansa suosituimpia tyttöjä. Sama jatkui lukiossa sillä muutoksella, että kuvioihin astui ensimmäinen oikea poikaystävä.

Kolaroituaan rekan kanssa ja hevosten jäädessä sitä myöden historiaan, Pihlan persoona myös muuttui merkitsevästi. Hän ei enää kiroillut ja pelkäsi hyvin paljon autolla liikkumista, vaikka vanhemmat olivat ostaneet lohdutukseksi tuliterän Mercedeksen. Tunteitaan Pihla ei käy enää vihan kautta, vaan pelon. Mitä jos jotain tapahtuu kisamatkoilla? Pahimpia hetkiä on ollut oman tamman varsomiset.

Monen asian muututtua Pihla pitää yhä huolen, että kaikki materiaali on laadukasta. Omat vaatteet ovat yhä merkkivaatteita ja hevoselle valitaan ainoastaan laatutuotteita.

Pihla asuu neljänkymmenenkilometrin päässä Vänrikinmäeltä, jossa hänen hevosensa asuu ja hän itse toimii ratsuttajana. Ensin Pihla teki myös kiinteistönvälittäjän töitä, mutta syksyllä 2018 hän vietti kolme kuukautta Saksassa hevostilalla töissä. Nykyisin hän keskittyy täysin hevosiin ja veri vetää Pihlaa yhä ulkomaille kilpailemaan.

ulkoasun © VRL-05175    ☆    virtuaalihevonen    ☆    tausta © Pezibear (Pixabay)