Schavadakedavra

❭ Perustiedot

KTK-II, Fn, VIP MVA

rekisterinumero: VH19-031-0084 / PKK3033
rotu & sukupuoli: suomalainen puoliverinen, ori
väri & säkäkorkeus: ruunikko, 170cm
syntymäaika: 13.02.2019, 5v
kasvattaja: VRL-05322
omistaja: VRL-05322
koulutus: koulupainotus (tavoiteGP)


kuva © Miia / takaisin hevoslistaukseen

Jonas Polzin myhäili tyytyväisenä partaansa, kun Pihla Vihtanen ilmoitti miehen isälle, ettei kyennyt hoitamaan puolikasta omistajuuttaan Marandasta. Saksalainen kouluratsastaja oli varoittanut isäänsä tamman osuuden myymisestä suomalaisen harjoittelijan käsiin. Albert vain oli hyvin ihastunut Pihlan taitoihin ja pettymys oli miehellä suuri, kun Pihla soitti epäonnistumisistaan. Jonas otti Valdon emän ilomielin haltuunsa kisattavaksi, mutta jostain syystä Albert halusi varsoittaa Marandan juuri kisakauden parhaimmalla hetkellä. Joten Maranda varsoi nimihirviöorin, jonka nimeä ei koskaan voi kirjoittaa tarkistamatta sitä etukäteen ja monta kertaa kirjoittamisen hetkellä

Schavadavakavdra… niin mikä? Isänsä tavoin Valdon nimen kirjoittaminen ei onnistu ilman tarkistamista: Schavadakedavra - ja silti epäilyttää. Vaikka Valdo on nimetty anteeksiantamattoman kirouksen mukaan ja lempinimi on tullut hän-joka-jääköön-nimeämättä, ei ori yhtään niin kuolettava. Valdo on hieman tuuliviiri, jonka takia sen käsittely ei sovi jokaisen työntekijän käsiin. Oikeastaan Valdo on hyvin paljolti niin sanottu miesten ratsu.

❭ Sukutiedot

isä Schwartzwaltz
trak m 167cm
VIP MVA Fn, KTK-II
ii. Charmingheart
trak m 169cm
iii. High Heart
trak m 168cm
iie. Clinquante
trak rnkm 166cm
ie. Sibylline
trak mrn 165cm
iei. Belliatus
trak trn 169cm
iee. Sansaria
trak m 161cm
emä Polzin Maranda
old tprn 170cm
VIP MVA Fn, KTK-II
ei. Bojangles
old trn 172cm
eii. Hidalgo
old rn 167cm
eie. Betty
old m 168cm
ee. Macaroni
old prn 167cm
eei. Rhubarb
old rn 169cm
eee. Saphira
old prt 166cm

❭ Jälkeläiset

ori Sinevan Silencio
VH / PKK3233
ei saavutuksia

syntynyt 08.08.2019
emä Sinevan Apricot

❭ Saavutukset

ARVONIMET

Fn myönnetty 2019
VIP MVA myönnetty 2019

PALKINNOT

tavoitteena KRJL
KTK-II palkittu 87. tilaisuudessa 25.3.2019
18,5 + 19 + 17 = 72,7%
- Sopusuhtainen. Kaulan ylälinja alta vahvempi, hyvä lihaskunto.
- Ryhdikäs, orimainen ratsuhevonen, jolla syvä rintakehä ja pitkä kaula. Hieman avorunkoinen, kantamattoman oloinen lanne. Huomion vangitseva katse, värityksessä mukavaa maalausmaisuutta.

❭ Kilpailukalenteri

KRJ sijoituksia yhteensä 0 kpl, tavoitteena 40 sijoitusta tasolla Grand Prix.
1. 09.07.2019 KRJ GP Arola 02/17

❭ PKK näyttelyt

17.03.2019DS Valmennustalli, Rakenne: orit ja ruunat, tuom. Sage - KTK-sert
31.03.2019Seppele, Rakenne: muut lämminveriorit - tuomari: Anne* EO-sert
12.04.2019Kaajapurojen talli, Puoliveriorit - tuomari: Anne KTK-sert
20.06.2019Järnby, Puoliveriorit - tuomari: Anne BIS2 KTK-sert
*tasapainoinen, kaunis väri

❭ Varustekaappi


© MWS Boutique ja Equestrian PRO, huopalinet VRL-05265

❭ Päiväkirja & valmennukset

00.00.0000 merkintä
Yksisarvinen esiintyy esimerkiksi saduissa ja loruissa, fantasia-aiheisessa taiteessa, vaakunoissa, gobeliineissa, Grimmin saduissa ja nykyisin yritystunnuksena. Yksisarvinen mainitaan useasti myös keskiaikaisissa matkakertomuksissa, joissa matkaaja kertoo kohdanneensa sellaisen. Myös Pohjois-Amerikasta on joitakin espanjalaisvalloittajien ja hollantilaisten kirjaamia havaintoja yksisarvisista.
     Tunnetuimpia yksisarvisaiheisia keskiaikaisia seinävaatteita säilytetään Musée de Clunyssa Pariisissa ja Metropolitanin taidemuseossa New Yorkissa. Niissä maidonvalkoinen yksisarvinen on kuin siro hevonen, jolla on pukinsorkat kuin peuralla. Sillä on ohut parta sekä pitkä, silkkinen harja ja häntä. Sarvi on pitkä ja suora ja nousee keskeltä otsaa.
     Tunnettuudestaan huolimatta yksisarvisista kertovia keskiaikaisia taruja on vain vähän verrattuna esimerkiksi lohikäärmeistä tai jättiläisistä kertoviin. Yksisarvisia esiintyy esimerkiksi kuningas Arthurin ja Aleksanteri Suuren legendoissa. Tarinassa kuningas Arthur haaksirikkoutuu yksin rannalle. Etsiessään apua veneensä vetämisessä takaisin merelle hän kohtaa kääpiön, jonka pojan yksisarvinen kasvatti ja imetti. Pojasta kasvoi jättiläinen, joka tarinan lopussa vetää yhdessä yksisarvisen kanssa Arthurin veneen takaisin veteen. Aleksanteri Suuren kerrotaan kohdanneen yksisarvisen ensi kertaa 13 vuoden ikäisenä. Legendojen mukaan Aleksanterin ratsu Bukefalos oli yksisarvinen, jolla hän ratsasti jokaiseen suureen taisteluunsa ja jolta hän sai myös luonteeseensa jaloja piirteitä. Bukefaloksen kuoltua taistelussa myös Aleksanterin onni kääntyi, ja hän kuoli pian itsekin.