Polzin Maranda

❭ Perustiedot

KTK-II, Fn, VIP MVA

rekisterinumero: VH18-013-0103 / PKK2999
rotu & sukupuoli: oldenburg, tamma
väri & säkäkorkeus: tummanpunaruunikko, 170cm
syntymäaika: 15.01.2015, 10-vuotias
kasvattaja: Albert Polzin
omistaja: Albert Polzin VRL-05322
koulutus: koulupainotus (GP)


kuva © Miia / takaisin hevoslistaukseen

Luonnekuvaus

Polzin Maranda on luonteeltaan energinen, hieman hankala ja juuri niin tammamainen kuin tammat vain voivat olla. Sukulinjoiltaan Maranda on ehdottomasti kasvattajansa suosikkeja, mutta hoidettavuudeltaan se ei ole työntekijöiden suosiossa. Mikäli jokin ei miellytä, Maranda ilmaisee sen happamalla ilmeellä ja kavioiden kuopimisella. Onneksi tallityöntekijät joutuvat kestämään tamman luonteen, eikä sen omistajan poika, jonka vastuulla tamman kisaaminen on.

Muiden hevosten kanssa Maranda on hapan. Se ei viihdy hevosseurassa, joten se tarhataan yksin. Tarhasta hakiessa Maranda ei ole portilla vastassa, mutta ei se myöskään ole sellainen, joka pinkoo häntä tötteröllä hoitajaansa karkuun. Joinakin päivinä Marandan kanssa toiminen on helpompaa kuin toisina. Tyypillisen tammamaisesti Maranda tutkii itseään päivittäin ja päättää millä mielellä on. Milloin taluttaminen on ihan simppeliä ja milloin mikään asia ei sovi tuttuun miljööseen.

Ratsuna Maranda on kova duunari. Se tekee töitä, jonka takia Jonas ei myös tykkää kilpailla. Tietenkin tammamaisen luonteen takia löytyy niitä päiviä, jolloin ei vain lähde. Marandan suvusta löytyy myös estehevosia, joten sen askellus ei ole kaikista hienoin kouluhevosen liikehdintä. Usein liian isot liikkeet hankaloittavat erityisesti laukassa. Myös rakenteellisesti Marandasta löytyy paljon estehevosen piirteitä. Kovan ja myös kivisen polun kautta Marandasta on saatu kehitettyä GP-tasolla menestyvä kouluhevonen. Maranda kehittyi jo pelkästään yhden varsan takia hitaasti, mutta työskentely tamman kanssa vaatii vaihtelevuutta. Löytyi sitä vaihtelevuutta esteiden työskentelyn parista tai maastoilusta.

Historia

Maranda on ehdottomasti Albert Polzinin suosikkisukulinjan jälkeläinen. Siksi oli suuri päätös myydä puolet tammasta suomalaiselle Pihla Vihtaselle, joka teki kolmen kuukauden työsopimuksella töitä. Jonas Polzin varoitti isäänsä huonoista valinnoista, ja pettymys oli suuri pojan ollessa oikeassa. Maranda ei sopinut Pihlan käteen, vaikka naisella oli kaikki mahdollisuudet muokata siitä omanlaisensa. Siksi Maranda muutti takaisin Saksaan kasvattajalleen ja siirtyi Albertin pojan ratsutukseen.

❭ Sukutiedot

isä Bojangles
old trn 172cm
ii. Hidalgo
old rn 167cm
ie. Betty
old m 168cm
emä Macaroni
old prn 167cm
ei. Rhubarb
old rn 169cm
ee. Saphira
old prt 166cm

Maranda on suvultaan yhdistelmiä kasvattajansa suosikkihevosista. Joukossa on loistavasti pärjänneitä olympiahevosia ja hyviä sukuhaaroja. Pääosin löytyy koulusukuisia, mutta myös estelinjaa. Kuitenkin täysin puhdasta oldenburglinjaa.

Sukuselvitys tulee tähän!

Sukuselvitys käytettävissä jälkeläisillä! Copyt © VRL-05322

❭ Jälkeläiset

ori Schavadakedavra
syntynyt 13.02.2019
isä Schwartzwaltz

❭ Saavutukset

ARVONIMET

Fn myönnetty 2019
VIP MVA myönnetty 2019

PALKINNOT

tavoitteena KRJL
Palkittu KTK-II 86. tilaisuudessa 15.2.2019
18 + 19 +18 = 73,3%
- Hyvässä kunnossa esitetty tamma. Pitkä ja raskaasti runkoon liittynyt kaula. Kauniisti toteutettu väri.
- Leimat kunnossa. Seisoo etupainotteisesti. Runko pyöreä, muttei kovin syvä, selän linjauksessa ventoisuutta. Ylös ryntäisiin kiinnittynyt kaula, tasapainottava lihaksikkuudeltaan. Kuiva, kaunis pää. Erinomainen, realistinen tekniikka.

❭ Kilpailukalenteri

KRJ sijoituksia yhteensä 0 kpl, tavoite taso GP.
1. 06.07.2019 - KRJ, Grand Prix - Arola - 01/23

❭ PKK näyttelyt

27.01.2019DS Valmennustalli, Hevostammat - tuomari: Lynn*/Pölhö BIS1 KTK-sert EM: hevosen väri
17.03.2019DS Valmennustalli, Tammat, tuom. Sage - KTK-sert
31.03.2019Seppele, Muut lämminveritammat - tuomari: Anne** EO-sert
12.04.2019Kaajapurojen talli, Puoliveritammat - tuomari: aksu EO-sert
20.06.2019Järnby, Puoliveritammat - tuomari: Anne BIS3 KTK-sert
*Näyttävä tamma, jolla hyväasentoiset, vahvat lavat ja selväpiirteinen säkä. Kaula on pitkä ja hyvin kannettu, takaosa hyvin tammamainen. Hyväkuntoinen karvapeite.
**Suorituskykyinen. Pitkä runko, hyvä tammaleima.

❭ Varustekaappi


Equestrian PRO, Kreivitär, Takakujan tallipuoti

Loimitus

  • Hikisen ratsastuksen jälkeen talliloimi kuivatteluun
  • Sateisella tai tuulisella säällä sadeloimi
  • Kevyellä pakkasella toppaloimi ulos
  • -10 astetta toppaloimen alle fleeceloimi
  • Kovalla pakkasella sisällä talliloimi tai fleeceloimi
  • Tarvittaessa kaulapala (ei kuvassa) loimen kanssa

❭ Päiväkirja & valmennukset

00.00.0000 merkintä
Yksisarvinen esiintyy esimerkiksi saduissa ja loruissa, fantasia-aiheisessa taiteessa, vaakunoissa, gobeliineissa, Grimmin saduissa ja nykyisin yritystunnuksena. Yksisarvinen mainitaan useasti myös keskiaikaisissa matkakertomuksissa, joissa matkaaja kertoo kohdanneensa sellaisen. Myös Pohjois-Amerikasta on joitakin espanjalaisvalloittajien ja hollantilaisten kirjaamia havaintoja yksisarvisista.
     Tunnetuimpia yksisarvisaiheisia keskiaikaisia seinävaatteita säilytetään Musée de Clunyssa Pariisissa ja Metropolitanin taidemuseossa New Yorkissa. Niissä maidonvalkoinen yksisarvinen on kuin siro hevonen, jolla on pukinsorkat kuin peuralla. Sillä on ohut parta sekä pitkä, silkkinen harja ja häntä. Sarvi on pitkä ja suora ja nousee keskeltä otsaa.
     Tunnettuudestaan huolimatta yksisarvisista kertovia keskiaikaisia taruja on vain vähän verrattuna esimerkiksi lohikäärmeistä tai jättiläisistä kertoviin. Yksisarvisia esiintyy esimerkiksi kuningas Arthurin ja Aleksanteri Suuren legendoissa. Tarinassa kuningas Arthur haaksirikkoutuu yksin rannalle. Etsiessään apua veneensä vetämisessä takaisin merelle hän kohtaa kääpiön, jonka pojan yksisarvinen kasvatti ja imetti. Pojasta kasvoi jättiläinen, joka tarinan lopussa vetää yhdessä yksisarvisen kanssa Arthurin veneen takaisin veteen. Aleksanteri Suuren kerrotaan kohdanneen yksisarvisen ensi kertaa 13 vuoden ikäisenä. Legendojen mukaan Aleksanterin ratsu Bukefalos oli yksisarvinen, jolla hän ratsasti jokaiseen suureen taisteluunsa ja jolta hän sai myös luonteeseensa jaloja piirteitä. Bukefaloksen kuoltua taistelussa myös Aleksanterin onni kääntyi, ja hän kuoli pian itsekin.