Dracarina

FF

Perustiedot Jalostusinfo
Rotu ja sukupuoli: suomalainen puoliverinen, tamma
Syntymäaika, ikä: 09.05.2019, 7-vuotias
Väri ja säkäkorkeus: tummarautias, 164cm
Rekisterinumero: VH19-031-0228, PKK3109
Painotus, taso: kouluratsastus, ko: PSG
t. Draconaria s. 19.11.2020 ( i. Waywick)
o. Salvio Hexia, s. 10.06.2021 (i. Schavadakedavra)
Omistustiedot Saavutetut meriitit ja tavoitteet
Omistaja: Fanni Rahkamaa (VRL-05322)
Kasvattaja: Fanni Rahkamaa (VRL-05322)
Kotitalli: ei tallia tiedossa
KTK-kelpoinen ei palkittu

FF myönnetty 2020


© linet: VRL-05265 väri: VRL-05322, aikuiskuva: Marjahilla

Upea tumma Carina on ehkä aina luullut olevansa arabi. Se liikuu häntä tötteröllä ja kaula pörheänä, tehden itsestään samalla näyttävän. Tamma rakastaa huomiota ja onkin herkästi osoittamassa mieltää, jos joku muu saa sitä hänen sijastaan. Carina ei ole helppo käsitellä, eikä se pidä liian rönskeistä otteista edes suullisesti. Sama pätee myös ratsastaessa. Carinalla on hyvä työmotivaatio, mutta se ei siedä turhia epämääräisiä käskyjä satulasta. Silloin tamma tekee helposti stopin. Ratsastajalta vaaditaan selkeyttä, mutta myös hienovaraista käskyttämistä.

Sukutaulu & -selvitys

i Cortados
fwb, 163cm, rn
Fn, KTK-II
VH17-031-0590 / #PKK3076
ii Villeneuve
fwb, prn, 166cm
iii Honorant
fwb, mrn, 163cm
iie Indiana
fwb, rnkm, 163cm
ie Clarinette
fwb, mrn, 160cm
iei Wildfeuer
holst, trn, 165cm
iee Comtesse
fwb, vprn, 165cm
e Zargaryen
swb, 165cm, rt
arvonimet
VH19-043-0007 / PKK3108
ei Sandsnake
swb 167cm, vrt
eii Sandone
sf 163cm, prt
eie Amethyst
swb 166cm, vrn
ee Cersilla
swb 162cm, trt
eei Grindstone
swb 166cm, m
eee Cedynia
swb 165cm, vrt

Dracarinan emänisä Sandsnake on vaaleanrautiaan värinen kouluori, jolla on erittäin näyttävä laukka. Sandsnaken kasvattaja on Inga Ek, joka kilpailee yhä orilla kansainvälisissä kisoissa ympäri Eurooppaa. Heidät tavattiin myös Olympialaisissa, jossa ei kuitenkaan kaikkien harmiksi tullut sijoitusta. Sandsnake on omistajan yksi lempihevosista ja sillä on myös paljon jalostusarvoa jo sukunsa puolesta. Siksi sitä käytetään vain harkitusti tarkoin valikoiduille tammoille.

Kun suvussa puhutaan pitkän linjan jalostuksen tuloksissa, puhutaan emänisänisä Sandonesta, ranskalaisesta punarautiaasta kouluorista. Ennen vuosituhannen vaihdetta syntynyt ori oli näyttävä kouluori, joka teki pitkän kilpailu-uran GP-tasolla. Menestys oli tasaista ja sisälsi muutaman erittäin arvokkaan kisavoiton. Erityisesti Sandonen suku nosti sen jalostusarvoa, eikä sen siemeniä koskaan lähetetty halvalla muualle Eurooppaan. Useat sen jälkeläiset jatkavat yhä kilpailu-uraansa, osa menestyen paremmin kuin toiset. Sandone kuoli 2018 vakavaan suolikiertymään.

Emän isänemä, vinkeäluonteinen, Amethyst ei ollut kaikista näyttävin kisauransa aikana. Se kehittyi hitaasti Intermediate tasolle, eikä koskaan noussut odotetulle kultakorokkeelle. Satayhdeksänkymmentäluvun alkupuolella syntynyt tamma siirtyi omistajansa päätöksen myötä ajoissa jalostushevoseksi. Emänä Amethyst olikin mitä loistavin. Se huolehti varsoistaan vuodesta toiseen. Muuten suvullisesti Amethyst on täynnä laadukkaita kouluhevosia, jonka takia tammaan kohdistui niin paljon odotuksia. Amethyst löydettiin kuolleena vuonna 2015, sen kuolinsyytä ei tutkittu suuren iän takia.

Dracarinan emänemä Cersilla on kuin suvun mustalammas. Inga Ek osti tummanrautiaan tamman Pohjois-Ruotsista sen ollessa varsa, vaikka on aina vaalinut puhtaita koululinjoja. Cersillan emänpuoleisesta suvusta löytyy meinaan myös saksalaissukuisia estehevosia. Estetaidot ovat periytyneet Cersillalle, joka myös hyppää ihan hyvin. Isänsä suvun myötä tamma onneksi näyttää myös huippukouluhevosen liikkeittä. Tamma ei vielä ole koulutuksensa huipulla iästään huolimatta, koska sen omistaja on varsottanut sen kaksi kertaa.

Emänemänisä Grindstone on jälleen yksiosoitus mahdollisimman puhdaslinjaisesta kouluhevosesta, vaikkeikaan menestyneimmistä. Myöskään Grindstonea ei ole nähty kansainvälisissä kisoissa tarpeeksi menestyneenä. Mustan orin suvusta löytyy hevosia ympäri Eurooppaa, suurimpana linjana hollantilaisia. Eniten arvoa Grindstone on tuonut jalostushevosena ja sillä on useita kymmeniä jälkeläisiä. Tällä hetkellä Grindstone asuu Pohjois-Ruotsissa ja nauttii eläkepäivistään.

Estesukuinen tamma Cedynia oli yksi niistä surullisista tarinoista. Parhaassa kisaiässä oleva emänemänemä ja kaksi kertaa varsoitettu vaaleanrautias kaunotar menehtyi vain kaksitoistavuotiaana. Täysin estesukuinen Cedynia ei ollut, vaan sen suvusta löytyy myös muutama erittäin menestynyt kouluhevonen. Se olikin suurin syy, miksi puhtaita koululinjoja vaalinut Inga Ek osti toisen sen varsoista.

Sukuselvitys käytettävissä jälkeläisillä! Copyt © VRL-05322

Villit
29.05.2021 Auburn Estate, Kalla Cup Gemini, 2. osakilpailu Helppo A 16/26 65,357 %

PKK näyttelyt

Varsaluokat
27.02.2020 Saaristo varsat tuomari: AnneL EO-sert
14.03.2020 Encore tammavarsat tuomari: Aksu EO-sert
08.05.2020 Encore hevosvarsat tuomari: Lissu EO-sert
Muu kuva -luokat
00.00.2020 Paikka MK tuomari:

- ei merkintöjä -

ulkoasun © VRL-05175    ☆    virtuaalihevonen    ☆    tausta © Pezibear (Pixabay)