Câline K

❭ Perustiedot

KTK-III

rekisterinumero: VH18-031-0121 / PKK2591
rotu & sukupuoli: suomalainen puoliverinen, tamma
väri & säkäkorkeus: ruunikonkimo, 170cm
syntymäaika: 25.2.2018, 7v
kasvattaja: H. VRL-14527
omistaja: VRL-05322
koulutus: estepainotus (140cm)


kuva © H. / takaisin hevoslistaukseen

Caline ei ole estehevosena sellainen, jonka oletetaan keräävän ruusukkeet. Se ei ole tähtiratsastajien kisahevonen, ei ollenkaan. Enemmänkin Caline on hevosihmisen ensimmäinen oma hevonen, jonka kanssa opetellaan hevosenomistajuutta. Lempeä ja varma luonne takaavat rauhallisia hevoskokemuksia, joista hieman ujompi ratsastaja voi nauttia täydellä sydämellä. Caline tulee juttuun muiden hevosten kanssa, mutta kiintyy helposti myös ihmisiin.

Ratsuna varmasta luonteesta huolimatta ei ole se pystyyn kuollut hevonen. Kyllä siltä oma moottori löytyy. Tamma vain on kovin etupainoinen, raskas ja hidas avuille. Caline vaatii paljon ratsastusta, että siltä saa irti hyvää askellusta. Taitoja siltä löytyy parhaiten esteille. Se hyppää ilmavasti, eikä mikään este saa sitä epäröimään. Caline nauttii suuresti pelloilla tai metsässä laukkaamisesta sekä maastoilusta ylipäätänsä. Sen kanssa uskaltaa lähteä yksin maastoon ja Caline sopii myös hyvin vetohevoseksi.

❭ Sukutiedot

isä Tranquille K
KWPN rnkm 178cm
KTK-II, Fn, VIP MVA
ii. Rocket K
KWPN m 176cm
iii. Renaissance
KWPN
iie. Shonda
KWPN
ie. Lumoline
KWPN rtkm 173cm
iei. Lux Lumos
KWPN
iee. Chantelle
KWPN
emä Beau de Brass
fwb rn 160cm
ei. Bras de Fel
fwb trn 165cm
eii. Tennessee Tuexo
eie. Number 007
ee. Candy of Meunishof
fwb rn 163cm
eei. Warrior of the Stars
eee. Caliente

Rocket K (ii) oli jalostuksessa vielä hieman villi kortti, kun Ransun kasvattaja päätti käyttää sitä tammalleen. Ransu edustaa vasta Rocket K:n toista ikäluokkaa, mutta sen kasvattajalla oli vankka usko potentiaaliseen, hyväsukuiseen esteoriin, jolla oli mahtava hyppy ja sitäkin suurempi karisma. Rocket K:ta ei tunneta helposta luonteesta, mutta estehevosena se on tehnyt kovaa jälkeä. Sittemmin sen varsoista monet ovat osoittaneet, että ori on laadukas myös jalostushevosena. Suuri musta ori on vakiinnuttanut asemansa melko suosittuna siitosorina. Sen haastava luonne takaa, että sitä käyttävät jalostukseen ensisijaisesti kilpahevosta varsastaan tavoittelevat kasvattajat. Rocket K:n varsoja onkin nähty ikäluokkakilpailuissa ja pian varmasti myös GP-radoilla.

Rocket K on laadukkaan isälinjan jatkaja. Sekä sen musta isä, Renaissance (iii), että tummanruunikko isoisä, Reminiscence (iii), ovat melko tekijöitä estehevosjalostuksen saralla. Renaissance muistetaan vaiheikkaasta kilpaurastaan. Kun haastavan hevosen tie erosi sen ensimmäisestä ratsastajasta, meni muutama vuosi, ennen kuin se löysi jälleen kilparatsastajan, jonka käsiin se sopi. Niiden vuosien aikana sen esiintymiset kilpa-areenoilla olivat usein enemmänkin leipää ja sirkushuveja -osaston toimintaa kuin vakavasti otettavaa kilparatsastusta. Oikeisiin käsiin päästyään hevosesta kuoriutui menestyjä. Reminiscence tunnettiin poikaansa tasaluontoisempana, estehevoseksi melko vankkarakenteisena orina. Sen raskastekoisuutta tasoittamaan valittiin sievä mustanruunikko Jubilant (iie), jossa oli melko runsaasti täyttä verta.

Shondan (iie) toivottiin tasaavaan Renaissancen haastavaa luonnetta. Sen ruunikko emä Sherry xx (iee) oli kenttäratsu, joka teki kaksi varsaansa vasta vanhemmalla iällä. Tomasso K (iei) oli melko pienikokoinen estehevonen, jota kutsuttiin hevospiireissä Teddyksi sympaattisen, suorastaan halinallemaisen käytöksen takia. Esteradalla se teki kaikkensa ratsastajansa eteen ja fanitapaamisissa ori ilahdutti useita ihailijoita nauttimalla rapsutuksista korvat hörössä. Shondassa olikin paljon isänsä piirteitä: pienikokoiset mustat hevoset muistuttivat toisiaan paitsi ulkonäöltään, myös luonteeltaan.

Ransu on emänsä kuudes jälkeläinen. Lumoline (ie) on upeita, laadukkaita varsoja jättänyt allround-tamma, jonka jälkeläiset ovat pärjänneet niin askellaji- kuin estepuolellakin. Ransun kasvattajan mukaan tamma onkin hänen helmensä: kaunis, valkea satuhevonen, jolla on hieno luonne ja onnistuneesti yhdistelty suku. Isän puolella tamman suvussa on enimmäkseen kouluhevosia ja emän suvussa sen sijaan virtaa esteveri.

Lux Lumos (iei) on vaaleanrautias kouluhevonen, jonka liinahtavia jouhia voi vain ihailla. Merkittävämpiä ihailunkohteita hevosessa ovat kuitenkin sen liikkeet, ratsastettavuus ja menestyneet jälkeläiset. Lux Lumos on onnekkaaksi osoittautunut yhdistelmä supertähteä ja tuntematonta tammaa: Kismina (eie) oli vaatimattomasta suvusta syntynyt pieni punarautias tamma, joka astutettiin yhdellä aikansa suosituimmista jalostusoreista. Lux Lumoksesta tuli lopulta yksi Lockhartin (eii) eniten mainetta niittäneistä jälkeläisistä, kun se pääsi oikean omistajan käsiin. Se ei ollut kaikilta osin huippusukuinen hevonen, mutta osoitti olevansa omistajansa toiveiden ja arvostuksen väärti.

Chantelle (iee) on kookas mutta hienostunut kimo tamma, joka saattaa vielä vanhoilla päivilläänkin sortua diivailuun ja oikutteluun. Se saanee kuitenkin paljon anteeksi, sillä se on yksi omistajansa huipputammoista. Kourallisen hienoja jälkeläisiä jättänyt estesukuinen tamma polveutuu laadukkaasta emälinjasta. Chanteuse (eee) jättääkin varjoonsa Joyeux Joen (eei), joka oli vielä nuori ja ennalta kokeilematon siitosori, kun Chanteuse astutettiin sillä. Joyeux Joen varsoista osa osoittautui hyviksi jalostushevosiksi, mutta kirkkain tähti jäi uupumaan, eikä sen orilinja jatku kovinkaan vahvana. Käyttöhevosina orin jälkeläiset ovat menestyneet kohtalaisesti.

© Lynn

❭ Jälkeläiset

ori Plein de Charme E
syntynyt 02.03.2018
isä Laurent
tamma For Romance E
syntynyt 01.05.2018
isä Misery Business

❭ Saavutukset

ARVONIMET

KTK-III myönnetty 31.03.2018

PALKINNOT

tavoitteena ERJL
ei myönnettyjä palkintoja

❭ Kilpailukalenteri

ERJ sijoituksia yhteensä 3 kpl, tavoitteena 40 sijoitusta tasolla 150cm.
14.03.2018 - ERJ - 140cm - kutsu - 03/22
26.03.2018 - ERJ - 140cm - kutsu - 01/22
29.03.2018 - ERJ - 140cm - kutsu - 01/22

❭ PKK näyttelyt

8.3.2018 - Hallava - Tuomari: Kaneli - Luokka: 5 - Palkinto: HY

❭ Varustekaappi


© Equestrian PRO ja Kivimetsän Varuste

❭ Päiväkirja & valmennukset

00.00.0000 merkintä
Yksisarvinen esiintyy esimerkiksi saduissa ja loruissa, fantasia-aiheisessa taiteessa, vaakunoissa, gobeliineissa, Grimmin saduissa ja nykyisin yritystunnuksena. Yksisarvinen mainitaan useasti myös keskiaikaisissa matkakertomuksissa, joissa matkaaja kertoo kohdanneensa sellaisen. Myös Pohjois-Amerikasta on joitakin espanjalaisvalloittajien ja hollantilaisten kirjaamia havaintoja yksisarvisista.
     Tunnetuimpia yksisarvisaiheisia keskiaikaisia seinävaatteita säilytetään Musée de Clunyssa Pariisissa ja Metropolitanin taidemuseossa New Yorkissa. Niissä maidonvalkoinen yksisarvinen on kuin siro hevonen, jolla on pukinsorkat kuin peuralla. Sillä on ohut parta sekä pitkä, silkkinen harja ja häntä. Sarvi on pitkä ja suora ja nousee keskeltä otsaa.
     Tunnettuudestaan huolimatta yksisarvisista kertovia keskiaikaisia taruja on vain vähän verrattuna esimerkiksi lohikäärmeistä tai jättiläisistä kertoviin. Yksisarvisia esiintyy esimerkiksi kuningas Arthurin ja Aleksanteri Suuren legendoissa. Tarinassa kuningas Arthur haaksirikkoutuu yksin rannalle. Etsiessään apua veneensä vetämisessä takaisin merelle hän kohtaa kääpiön, jonka pojan yksisarvinen kasvatti ja imetti. Pojasta kasvoi jättiläinen, joka tarinan lopussa vetää yhdessä yksisarvisen kanssa Arthurin veneen takaisin veteen. Aleksanteri Suuren kerrotaan kohdanneen yksisarvisen ensi kertaa 13 vuoden ikäisenä. Legendojen mukaan Aleksanterin ratsu Bukefalos oli yksisarvinen, jolla hän ratsasti jokaiseen suureen taisteluunsa ja jolta hän sai myös luonteeseensa jaloja piirteitä. Bukefaloksen kuoltua taistelussa myös Aleksanterin onni kääntyi, ja hän kuoli pian itsekin.