Zargaryen

VH19-043-0007 | PKK3108
ruotsinpuoliverinen tamma
syntynyt 13.03.2011, 9-vuotias
rautias, 165cm
koulupainotteinen
kilpailukäytössä, Grand Prix

omistaja Fanni Rahkamaa (VRL-05322)
kasvattaja Inga Ek, Ruotsi
© linet: VRL-05265 väri: VRL-05322

Zargaryen on yleiseltä luonteeltaan todella ystävällinen tamma, joka ei näe kenessäkään ihmisessä tai hevosessa mitään pahaa. Sen kanssa pystyy toimimaan oikeastaan kuka tahansa. Sen voi myös tarhata useammankin hevosen seuraan, vaikkei sille ole otollisinta viettää aikaa pompottelevan kanssa.

Ratsuna Zapa on erittäin työmotivoitunut. Se tekee juuri sen mitä siltä pyydetään ja aina asteen verran enemmän. Myöskään ratsastajan virheet eivät näe ratsastuksessa, elleivät ne ole jotain aivan kauheaa. Zapa useimmiten korjaa itse virheet, mikäli se on vain tietoinen mitä siltä toivotaan, muuten se aivan varmasti improvisoi. Voisi siis hyvin tiivistää: sinun ei tarvitse tietää täysin mitä teet, mutta sinun pitää tietää mitä haluat.

Historia

Zargaryenin kasvattaja Inga Ek on GP-tason kouluratsastaja, jolla on suuri kouluhevosten kilpailutalli Ek Dressyr. Tallilla pyörii aktiivisesti myös kasvatustoiminta ja Ek on myynyt useita kasvattejaan ympäri Eurooppaa. Zapa on yksi näistä kasvateista. Se syntyi Ruotsissa ja myytiin sisäänratsastuksen yhteydessä Suomeen. Fanni Rahkamaa oli jo useiden vuoden ajan toiminut ratsuttajana Saksassa, jonka jälkeen hän palasi kotimaahansa. Siellä hän etsi parin vuoden ajan itselleen täydellistä THE-hevosta, jolla pääsisi suoraan korkeisiin luokkiin. Vaikkei voisikaan sanoa, että Zapan kanssa sen tavoitteen saavuttaminen ollut suoritettu ihan hetkessä. Päinvastoin he kohtasivat pari kaviopaisetta, jonka takia Zapan tulevaisuus edes kisaratsuna oli vaakalaudalla. Siispä sairasloman ajalla Fanni päätti tehdä myös toisen suuren päätöksen, tamman astuttamisen ja mahdollisuuden kutsua itseään ensimmäistä kertaa kasvattajaksi. Onneksi myös Zapa saatiin takaisin kisakuntoon ja oikeanlaisella kengityksellä kavio-ongelmat unohtuivat.

Sukutaulu

isä Sandsnake
swb 167cm, vrt
s. 2006
ii. Sandone
sf 163cm, prt
s. 1999 ✝2018
ie. Amethyst
swb 166cm, vrn
s. 1994 ✝2015
emä Cersilla
swb 162cm, trt
s. 2007
ei. Grindstone
swb 166cm, m
s. 2001
ee. Cedynia
swb 165cm, vrt
s. 2002 ✝2014

Zargaryenin isä Sandsnake on vaaleanrautiaan värinen kouluori, jolla on erittäin näyttävä laukka. Sandsnaken kasvattaja on Inga Ek, joka kilpailee yhä orilla kansainvälisissä kisoissa ympäri Eurooppaa. Heidät tavattiin myös Olympialaisissa, jossa ei kuitenkaan kaikkien harmiksi tullut sijoitusta. Sandsnake on omistajan yksi lempihevosista ja sillä on myös paljon jalostusarvoa jo sukunsa puolesta. Siksi sitä käytetään vain harkitusti tarkoin valikoiduille tammoille.

Kun suvussa puhutaan pitkän linjan jalostuksen tuloksissa, puhutaan isänisä Sandonesta, ranskalaisesta punarautiaasta kouluorista. Ennen vuosituhannen vaihdetta syntynyt ori oli näyttävä kouluori, joka teki pitkän kilpailu-uran GP-tasolla. Menestys oli tasaista ja sisälsi muutaman erittäin arvokkaan kisavoiton. Erityisesti Sandonen suku nosti sen jalostusarvoa, eikä sen siemeniä koskaan lähetetty halvalla muualle Eurooppaan. Useat sen jälkeläiset jatkavat yhä kilpailu-uraansa, osa menestyen paremmin kuin toiset. Sandone kuoli 2018 vakavaan suolikiertymään.

Isän emä, vinkeäluonteinen, Amethyst ei ollut kaikista näyttävin kisauransa aikana. Se kehittyi hitaasti Intermediate tasolle, eikä koskaan noussut odotetulle kultakorokkeelle. Satayhdeksänkymmentäluvun alkupuolella syntynyt tamma siirtyi omistajansa päätöksen myötä ajoissa jalostushevoseksi. Emänä Amethyst olikin mitä loistavin. Se huolehti varsoistaan vuodesta toiseen. Muuten suvullisesti Amethyst on täynnä laadukkaita kouluhevosia, jonka takia tammaan kohdistui niin paljon odotuksia. Amethyst löydettiin kuolleena vuonna 2015, sen kuolinsyytä ei tutkittu suuren iän takia.

Zargaryenin emä Cersilla on kuin suvun mustalammas. Inga Ek osti tummanrautiaan tamman Pohjois-Ruotsista sen ollessa varsa, vaikka on aina vaalinut puhtaita koululinjoja. Cersillan emänpuoleisesta suvusta löytyy meinaan myös saksalaissukuisia estehevosia. Estetaidot ovat periytyneet Cersillalle, joka myös hyppää ihan hyvin. Isänsä suvun myötä tamma onneksi näyttää myös huippukouluhevosen liikkeittä. Tamma ei vielä ole koulutuksensa huipulla iästään huolimatta, koska sen omistaja on varsottanut sen kaksi kertaa.

Emänisä Grindstone on jälleen yksiosoitus mahdollisimman puhdaslinjaisesta kouluhevosesta, vaikkeikaan menestyneimmistä. Myöskään Grindstonea ei ole nähty kansainvälisissä kisoissa tarpeeksi menestyneenä. Mustan orin suvusta löytyy hevosia ympäri Eurooppaa, suurimpana linjana hollantilaisia. Eniten arvoa Grindstone on tuonut jalostushevosena ja sillä on useita kymmeniä jälkeläisiä. Tällä hetkellä Grindstone asuu Pohjois-Ruotsissa ja nauttii eläkepäivistään.

Estesukuinen tamma Cedynia oli yksi niistä surullisista tarinoista. Parhaassa kisaiässä oleva emänemä ja kaksi kertaa varsoitettu vaaleanrautias kaunotar menehtyi vain kaksitoistavuotiaana. Täysin estesukuinen Cedynia ei ollut, vaan sen suvusta löytyy myös muutama erittäin menestynyt kouluhevonen. Se olikin suurin syy, miksi puhtaita koululinjoja vaalinut Inga Ek osti toisen sen varsoista.

Sukuselvitys käytettävissä jälkeläisillä! Copyt © VRL-05322

Jälkeläiset

Varsan nimi Varsan tiedot Isä Muuta
t. Dracarina syntynyt 09.05.2019 isä Cortados FF

Porrastetut kilpailut

Ominaisuuspisteet

nopeus: 0p.
kestävyys: 0p.
hyppykapasiteetti: 0p.
rohkeus: 0p.
kuuliaisuus ja luonne: 3325.18p.
tahti ja irtonaisuus: 3344.12p.
tarkkuus ja ketteryys: 0p.
askellajien näyttävyys: 0p.
itsevarmuus: 0p.
energisyys: 0p.

Porrastetut kilpailut

Kouluratsastusjaos (KRJ):
Nykyinen taso: 10/10
Maksimitaso iän perusteella: 10/10
Maksimitaso pisteiden perusteella: 11/10
Valittu maksimitaso: 10/10

Katso lisää: VH19-043-0007

Muut kilpailut

06.05.2020 Hannaby Hanami Week Kansainvälinen, 5-taso Grand Prix 28/30 57,143 %
10.05.2020 Hannaby Hanami Week Kansainvälinen, 5-taso Grand Prix 28/33 61,622 %
29.05.2021 Auburn Estate, Kalla Cup Gemini, 2. osakilpailu Kür, Grand Prix 13/18 63,429 %
17.01.2022 Kultasaaren Kartano SWC2* Grand Prix 01/39 88,571%

00.00.0000 - otsikko tässä lisäieto

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.