Sinevan Milkiwej

VH20-031-0042 | #PKK3499 FF
suomenpuoliverinen tamma
syntynyt 09.02.2020, 8-vuotias
voikko, 170cm
koulupainotteinen
kilpailukäytössä, Grand Prix

omistaja: Chloette Lambert (VRL-05322)
kasvattaja: Daniel Susineva VRL-05265
kotitalli: 7oaks
© AnneL&Marjahilla, VRL-05265, linet konikfryzyjski

On tietysti väärin pilkata kenenkään ääntämystä, mutta no, ehkä niin vähän kävi. Varsasta oli tulossa ihan klassinen Milkyway, koska isän suvusta juontui tähtikuvioiden täplittämänä avaruustausta ja emän karkkiteemaan yhdistettynä linnunrata-niminen suklaapatukka vain tuli mieleen. Sitten oli tallimestari Kersti, jonka suussa nimen aihio kerta toisensa jälkeen vääntyi muotoon milkkivejj. Tamman rekisteröintipaperit pistettiin vetämään, ja pian se oli virallisesti Sinevan Milkiwej.

Sinevan Milkiwej kasvoi ensin luonnetta ja sitten vasta kokoa. Se oli jo pikkuvarsana topakka ja itsevarma tyyppi, ja sellaisena se on pysynyt. Vilmaksi kutsuttu tamma on olemukseltaan ryhdikäs ja tarkkaavainen, eikä se hätkähdä kovin pienestä. Toisinaan tamma kaipaa omaa rauhaa, ja ilmaisee sen napakalla luimistuksella tarhassa seuraan hakeutuville lajitovereille tai ihmiselle, joka saapuu hoitamaan sitä silloin kun hevonen itse vähiten huomiota haluaisi. Vilma on erityisen valikoiva hevoskavereidensa suhteen, eikä pidä tarhakavereiden tai karsinanaapureiden vaihtumisesta lainkaan. Sille onkin muodostunut vakituinen ulkoiluporukka, ja se on ottanut reippaasti pomon paikan tammakolmikossa.

Vilma on ponteva nuori ratsu, joka liikkuu mielellään isosti harppoen. Sen kanssa onkin siis piisannut tekemistä, kun ollaan yritetty työstää etenkin sen ravin kokoamista paremmaksi. Laukka tammalla on isoa ja ilmavaa, ja yksittäiset vaihdot se oppi kuin leikiten, mutta tasapainon säilyttäminen sarjavaihdoissa vaati enemmän työtä. Vilman ilme on usein iloinen ja tyytyväinen, kun se työskentelee, mutta hienosäädön ja toiston suhteen se osaa olla vähäsen kärsimätön. "Mä tein jo, osasin, ei enää tätä samaa", se voisi sanoa. Laatua riittää, malttia ei niinkään. Voimaa Vilmalle on tehty vaihtelevalla treenillä niin kentällä kuin maastossakin, ja siitä on tullut ennakkoluuloton kavalettitehtävien ja vieraiden ympäristöjen suhteen. Tämä tamma ehkä tarvitseekin runsaasti vaihtelua treeniinsä pysyäkseen motivoituneena ja innokkaana.
© kasvattaja

Sukutaulu

isä Zodiac
fwb m 170cm
KTK-III, KRJ-porr. 11/10 (GP)
ii. Zedock
fwb m 175cm
Fn, FF, KTK-II
iii. Thanatos
fwb m 184cm
VIP MVA Fn, KTK-I, PKK-V, PP-MVA
KRJ-I, SPL-I*, YLA1, VPVL-I, VSN Ch
iie. Shellbina's Alissia
fwb rnvkkokmkrj 162cm
Fn, PP-MVA & PKK-V -kelp.
ie. Lunar Zeta Lyrae
fwb rnkm 169cm
FF, KRJ-porr. 11/10 (GP)
iei. Flametongue
dwb prn 168cm
VIP MVA Fn, PP-MVA, KTK-III
iee. Lashlay
swb mkm 174cm
PP-MVA, PKK-V
emä Kallan Fallfudge
fwb vkko 172cm
Fn, FF, KTK-III
ei. Ephemeral Vergessliche Denken
old vkko 172cm
eii. Lebenslang Qual
old crem 175cm
KRJ-II
eie. Forget It Dear
old trn 165cm
KRJ-II
ee. Audrey v. Helmwald
hann prt 161cm
VIP MVA Fn, KTK-II
eei. Armin
hann prt 168cm
KTK-III, KRJ-I, YLA3
eee. Prada II
hann trn 167cm
KTK-II, KRJ-I, YLA2

Jälkeläiset

Varsan nimi Varsan tiedot Emä Muuta
t. Sinevan Madeleine syntynyt 12.02.2021 isä Kallan Mauvelous FF, KV-III
2022
27.06. Kultasaaren Kartano, Intermediate I - 22/23 56,214 %
10.09. Vanillabourne, Intermediate I - 11/18 67,306 %
01.10. Mangovia Fall Fest, Prix St. George - 08/19 64,612%
Prosenttiennätys: 67,306 %

2023
11.06. Seppele, Intermediate I - 14/20 56,419%
17.06. Åland Weekend, Intermediate I - 3/54 72,225%
Prosenttiennätys: 72,225 %

PKK näyttelyt

Varsaluokat
16.02.2020 Encore tuomari: Elisa EO-sert
27.02.2020 Saaristo tuomari: Anne EO-sert
05.03.2020 Kurjenpesä tuomari: Lissu T. EO-sert

Porrastetut kilpailut

Ominaisuuspisteet

nopeus: 0p.
kestävyys: 0p.
hyppykapasiteetti: 0p.
rohkeus: 0p.
kuuliaisuus ja luonne: 3328.68p.
tahti ja irtonaisuus: 3334.38p.
tarkkuus ja ketteryys: 0p.
askellajien näyttävyys: 0p.
itsevarmuus: 0p.
energisyys: 0p.

Porrastetut kilpailut

Kouluratsastusjaos (KRJ):
Nykyinen taso: 10/10
Maksimitaso iän perusteella: 10/10
Maksimitaso pisteiden perusteella: 11/10
Valittu maksimitaso: 10/10

Katso lisää: VH20-031-0042

Löydät kaikki Vilman päiväkirjamerkinnät myös tagilla #milkiwej.

05.01.2022 Wednesday, moving day kirjoittanut omistaja

25.10.2020: Anmari Franssin kouluvalmennus Kirjoittanut kasvattaja

"Ella", Anmari aloitti, ja silloin Ella tiesi, että luvassa olisi kritiikkiä. Työkaverin äänensävy oli painava ja ilme totinen, ja vaikka Anmari Franssilla oli tapana näyttää vakavalta aina, nyt hän näytti myös harkitsevaiselta. Ella odotti kiinnostuneena. Yrittikö Anmari todella asetella ruotivat sanansa kohteliaaseen muotoon? Yleensä nainen tylytti vain.

"Se liikkuu... sievästi. Siististi ja tasapainoisesti."

Ella tiesi itsekin, että voikon liike oli kauniin tahdikasta ja letkeää, ja että tamma kantoi itsensä hyvässä tasapainossa. Hän oli tyytyväinen työhönsä Vilman kanssa. Syksyn treenit olivat sujuneet hyvin ja vaalean tamman kanssa työskentely oli aina ollut mukavaa. Anmari näki nyt Vilman ratsastettuna ensimmäistä kertaa muutamaan viikkoon, sillä vaikka työtoverukset valmensivatkin toisiaan säännöllisesti, Ella oli viime aikoina valikoinut niihin treenituokioihin muita hevosia. Vilman kanssa kaikki oli tuntunut niin helpolta, ettei hän ollut kokenut tarvitsevansa sen kanssa apua samalla tavalla kuin vaikkapa Leslien.

"Mutta mun mielestä se ei ole edistynyt ihan kauheasti", Anmari pudotti viimein pomminsa, ja Ellan mieliala räpsähti välittömästi pakkasen puolelle.

Teki mieli puolustella hevosta ja itseään. Kuinka Vilma oli vielä niin nuori, ja kuinka hän tahtoi pitää työskentelyn sille helppona ja kivana, jotta se jatkossakin suhtautuisi työntekoon positiivisesti. Ja että eikö Anmari nähnyt, kuinka pontevan itsevarmasti Vilma toimi.

"Sä et ihan hirveästi haasta sitä. Kaikki mitä mä olen nähnyt on tapahtunut sen mukavuusalueella, ja mun mielestä se ei kehity mihinkään jos et välillä tarjoile sille haasteita. Vaadi siltä vähän. Se on jo valmis muuhunkin kuin humputteluun."

Ja sitten Anmari käytti loppuvalmennuksen Ellan patistamiseen, jotta hän ratsastaisi tehokkaammin ja pyytäisi hevoselta enemmän. Kun Vilma vieläpä vastasi ratsastajansa ryhdistäytymiseen esittämällä parempaa kuin yleensä, Ellaa alkoi vähäsen hävettää. Voi nenä. Hän oli ollut niin kiintynyt mukavuusalueeseen, että oli todella unohtanut usuttaa hevosta välillä sen rajojen ulkopuolelle. Siinä samalla oli unohtunut sekin, kuinka mukavaa oli palata mukavuusalueelle siltä poistumisen jälkeen. Loppuraveissa Vilma tuntui uskomattoman hyvältä, ja Ellasta itsestään tuntui, että hän oli pitkästä aikaa antanut kaikkensa myös sitä ratsastaessaan.